Februari 18, 2019

Ini Jawapan Kenapa Jarang Dapat Job

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم 
(Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang)


Job atau kerja... Semua orang nak. . Tapi tak semua orang dapat.

Bagi seorang blogger job review salah satu rezeki yang sangat dinantikan... Tapi adakalanya.   Tak semua dapat.


Dan bagi yang belum dapat atau tak dapat job atau sebarang kerja walaupun dah berusaha... Ini jawapannya ..


Ini Jawapan Kenapa Jarang Dapat Job

Rezeki dari Allah


Jawapannya ..

Rezeki itu dari Allah...

Itulah jawapan yang selayaknya... Rezeki itu bukan dari makhluk.. Tapi Allah Yang pegang... 

Yang penting kita teruskan usaha dan tingkatkan tawakal setinggi burung. 

Ini bukan khas untuk Blogger je.. Tapi kepada semua yang sedang usaha mencari rezeki dan kerja... 

Usah terlalu memikirkan bab rezeki kerana Allah dah aturkan sebaiknya untuk kita. 

Syukur dengan rezeki yang telah kita dapat dan nikmati... Insha Allah.. Akan bertambah nikmat yang lain.. Insha Allah... 

Yang penting syukur dan redha.. Pasti akan ada nikmat Allah akan gantikan... 😊😊😊

4 ulasan:

  1. kenapa kita bukak, nampak kosong aje maria...semua entri...blank, putih aje...huhuhu

    BalasPadam
    Balasan
    1. hah.. ye ke.. sy tgk ok je.. kenapa ek jadi begitu?

      Padam
  2. Formula atau sifir rezeki tu memang pelik. Hari ini kita berusaa lebih tapi satu sen pun tak masuk. Tapi ada pula hari lain, kita tak buat apa-apa pun, tapi ada orang klik dan oder produk kita. Nagi yang beriman, mereka akan semakin yakin kepada konsep rezeki, tapi bagi yang nipis imannya, mereka akan semakin mempersoalkan takdir tuhan.

    BalasPadam

Kata-katamu, inspirasi blog ku...
Syukran Jazilan, atas bicara indah anda...
Terima kasih, lain kali komen lagi ea... ^_^