div id='header-inner'>

Cara Mudah dan Berkesan Redakan Selesema Bayi dengan Narinar Flutherapy

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم 
(Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang)


Cara Mudah dan Berkesan Redakan Selesema Bayi dengan Narinar Flutherapy | Sekarang ni tengah musim panas dan musim buah juga. Musim panas macam ni pun mudah dapat penyakit juga. Anak-anak MF setiap hari kena dok dalam bilik ber”air-cond”, kalau tak ruam satu badan terutama si baby Mu’allim tu. Tapi masalahnya bila dah dok dalam bilik ber’air-cond’ mudah pula kena selesema. Memang akan selesema la… serba salah jadinya…

Bila anak selesema, memang tak senang duduk. Tambah baby pula kan… kalau selesema bukan ada ubat yang boleh melegakan… kena la sapu produk dari bahan organik dan selamat untuk bayi. Habis sangat kalau pergi klinik dia akan bagi ubat pelega hidung tu je… Tapi tu pun kejap je lega. Lepas tu akan jadi balik.

Baby kalau selesema memang tak kan selesa…tak kan dapat tidur lena dan mudah meragam… dia tak tidur, kita sebagai mak bapak pun confirm la tak dapat nak rehat… kesannya, jadilah eyebag sebakul… haha… Jadi, sebagai mak, mesti akan cari rawatan alternative untuk redakan selesema bayi dengan cepat dan berkesan. Kalau tak memang jangan mimpi nak tidur lena.

Dalam dok mencari, ternampak satu iklan pasal Narinar Flutheraphy kat Harian Metro… Bila tengok review tu macam best je sebab katanya Narinar ni minyak terapi pertama di Malaysia untuk legakan selesema dan batuk bayi. Jadi, dengan pantas MF dapatkannya untuk mencuba.

Cara Mudah dan Berkesan Redakan Selesema Bayi
Cara Mudah dan Berkesan Redakan Selesema Bayi dengan Narinar Flutherapy


Cara Mudah dan Berkesan Redakan Selesema Bayi dengan Narinar Flutherapy


Alhamdulillah, bila dapat je, tak sabar nak calit-calit kat baby ni… Rupanya Narinar Flutheraphy ni ada 1 set, ada 3 botol comel dengan warna label yang berbeza. Bau dan fungsi yang berbeza… Botolnya kecil comel je.. mudah sangat nak bawa ke mana-mana…


Cara Mudah dan Berkesan Redakan Selesema Bayi
Cara Mudah dan Berkesan Redakan Selesema Bayi dengan Narinar Flutherapy


NARINAR FT (FLUtheraphy) – label warna biru
NARINAR TT (Tummy Therapy) – label warna hijau
NARINAR ST (Sleep Therapy) – label warna purple.

Ketiga-tiga minyak Narinar Flutherapy memang minyak original dan 100% organik diperbuat dari bahan semula jadi. Antara bahan yang digunakan dalam minyak ni, seperti minyak pati asli seperti lavender, lemon dan pudina yang memang bagus untuk bantu legakan pernafasan kita. Sebab MF kalau selesema suka diffuse EO Lemon. Dan pastinya baunya sangat wangi dan memang wangi pun, boleh ganti minyak wangi. Anak MF si Muasyira tu, memang tak boleh bagi Nampak botol ni, memang sebotol dia nak pakai… suka dia kalau orang calit kat hidung dan pergelangan tangan dia.. Narinar Flutherapy juga ada pati gam Arab (Boswellia Carteri) yang eksotik. Jangan risau, Narinar ada kelulusan KKM (Kementerian Kesihatan Malaysia). Jadi, semestinya selamat untuk bayi dan kegunaan satu keluarga.

Pengalaman MF guna ketiga-tiga jenis Narinar Flutheraphy

Ikuti 3 kisah benar ini…

Cara Mudah dan Berkesan Redakan Selesema Bayi dengan Narinar Flutherapy

NARINAR FT (FLUtheraphy)

Hari Ahad lepas... MF balik rumah agak lewat... Malamnya penat sangat.. Tertidur awal... Tapi jam 2 pagi terjaga sebab Mu'allim terjaga sebab selesema akibat sejuk kena air conditioning. Lupa nak slow kan sikit suhu dia waktu sebelum tidur tu... Kan dah merasa... Kesian tengok Mu'allim tak selesa bernafas... Berbunyi kat batang hidung tu... Macam ada tersekat sesuatu... Memang merengek la dia...

Petua nak redakan selesema bayi biasa MF buat minyak bawang putih... Kalau teruk baru buat teknik wap guna bawang putih... Tapi tengah malam... Awal pagi macam tu... Mana larat nak bangun buat.. Masa tu fikirkan rawatan yang paling cepat je untuk redakan selesema dia dengan cepat  dan berkesan...

Cara Mudah dan Berkesan Redakan Selesema Bayi
Cara Mudah dan Berkesan Redakan Selesema Bayi dengan Narinar Flutherapy

Cara Mudah dan Berkesan Redakan Selesema Bayi
Cara Mudah dan Berkesan Redakan Selesema Bayi dengan Narinar Flutherapy


Terus teringatkan Narinar Flutherphy yang baru MF terima siang tadi... Terus MF ambil sapu je kat T-Zone dan tapak kaki dia... Urut kat tapak kaki dengan teknik Vitaflex dengan menyentuh point-point tertentu pada telapak kaki... MF sapu dan urut juga dengan 2 3 titis Narinar Flutherphy kat batang hidung dan t-zone dia... Tak sampai 1 minit, Mu'allim bersin tersembul keluar segala sisa yang menyekat dalam hidung dia tu.. Terus hilang bunyi yang mengganggu pernafasan dia... Tak lama lepas tu terus tidur... Alhamdulillah... Syukur sangat... Dengan izin Allah... Flutherphy bantu mudahkan kerja MF.. Dapat tidur sampai ke pagi... Bayangkan kalau anak selesema dan tak tidur sampai pagi.. Camne situasi kat tempat kerja Esoknya tu kan..

NARINAR ST (Sleep Therapy)

Kisah Benar 2
Hari Selesa balik lambat... Sampai rumah jam 6 petang... Kelam kabut dengan nak solat dan makan lagi... Maklumlah bila sesekali outstation...

Dah siap segala... Lepas maghrib tu ingat nak rehat sekejap.. Tapi si baby pula meragam... Muasyira pun sama... Ada saja yang tak kena.. Nak tantrum aje... Penat memang penat, tapi tetap kena layan...

Stress rasa... Rasa pening betul dengan kerenah anak-anak hari tu... Ternampak minyak terapi dari Narinar Flutherphy atas meja.. Terus ambil minyak tu sapu kat belakang telinga, urut tapak kaki dan sapu kat pergelangan tangan... Dan MF sapu juga kat hidung... MF suka sapu kat hidung... Walaupun ada minyak tapi minyak kelapa, dia tak melekit dan cepat meresap ke dalam kulit. Jadi, sangat selesa.

Cara Mudah dan Berkesan Redakan Selesema Bayi
Cara Mudah dan Berkesan Redakan Selesema Bayi dengan Narinar Flutherapy

Cara Mudah dan Berkesan Redakan Selesema Bayi
Cara Mudah dan Berkesan Redakan Selesema Bayi dengan Narinar Flutherapy

Semua MF sapu... Anak-anak dan MF sendiri pun pakai... Sapu kat hidung... Segarnya bau lavender... Untuk release stress ni MF guna Narinar Flutherphy botol purple... Memang kuat bau dia... Boleh ganti minyak wangi... Bau lavender terasa macam dok kat ladang lavender... Tenang je rasa...

Lepas sapu... Nampak anak-anak dah boleh dikawal... Takde nak lompat, lari, loncat macam tadi... Mu'allim pun dah tenang sikit.. Dah boleh senyum dan gelak bila diagah... Dan mudah dah nak tidurkan... Alhamdulillah... Dengan izin Allah... Khasiat dari tumbuhan ciptaan Dia yang banyak khasiatnya untuk kegunaan manusia... Kalau sapu kat anak, sekali dengan mak-mak tidur lena.. sebab bau dia, sedap sangat... relax dan tenang... MF suka sangat guna lepas balik kerja... hilang stress... 

NARINAR TT (Tummy Therapy)

Kisah benar 3
Ni kisah semalam... Balik kerja, suami tunggu depan pagar rumah sambil dukung Mu'allim... Katanya Mu'allim meragam tak nak diletak. Letak je, menangis...

MF pun, masuk je rumah... Tengok apa yang tak kena.. Hmm... Rupanya kembung perut... Patut la meragam... Dah ada Narinar series, memang tak ingat minyak lain... Terus ambil Narinar Flutherphy botol hijau untuk lega kan ketidakselesaan bayi...

Cara Mudah dan Berkesan Redakan Selesema Bayi
Cara Mudah dan Berkesan Redakan Selesema Bayi dengan Narinar Flutherapy

Cara Mudah dan Berkesan Redakan Selesema Bayi
Cara Mudah dan Berkesan Redakan Selesema Bayi dengan Narinar Flutherapy


Cara nak redakan kembung perut bayi dengan Narinar ST mudah je… Titik dua tiga titis dan sapu dan urut perlahan kat tapak kaki dengan menyentuh point pada tengah tapak kaki… Kemudian, dua titis lagi sapu sikit pada perut membulat pada sekeliling pusat arah lawan jam .. Lepas tu susukan  dan sendawa kan... Tak sampai 15 minit lebih kurang... Dah lena Mu'allim... Dapatlah rehat  dan layan anak yang lain lepas tu.. Alhamdulillah.. Memang Terbaik Narinar Flutherphy... Minyak terapi yang berkesan dan sangat membantu bagi MF yang ada anak kecil ni... Alhamdulillah dengan izin Allah...


Nak tahu teknik terapi uratan ni, boleh tonton video Sentuhan Ibu kat Link: https://sentuhanibu.com/video-tutorial-terapi/, sebab MF nak cerita lebih pun tak reti, baik korang tonton sendiri kan... pasti lebih mudah nak ikut.

Memang MF suka dengan  ketiga-tiga Narinar Flutheraphy ni.. Sangat-sangat membantu mak ramai anak macam MF ni...

Anak kecil ni mudah sakit kalau persekitaran dan cuaca berubah... Ubat moden tak sesuai untuk depa... Jadi, rawatan macam ni memang rawatan terbaik untuk merawat selesema, kembung perut dan tantrum. Walaupun produk ni tak menjanjikan akan sembuh sepenuhnya tapi bagi MF yang dah guna produk ni memang ternyata berkesan... Tak rugi cuba... Pelaburan yang sangat berbaloi....

Harga untuk minyak Narinar Flutheraphy ni korang boleh rujukan website Narinar Flutheraphy. Sebab kat situ ada senarai stokis dan pengedar sah disetiap negeri. Tak pun, korang boleh tengok kat Instagram Narinar Malaysia, sebab tengah promo kalau beli 1 set ni.. siap ada free gift lagi...

Cara Mudah dan Berkesan Redakan Selesema Bayi


Memang MF highly recommended buat ibu moden yang ada anak kecil ramai ni... Sangat membantu ok... Korang boleh dapatkan Narinar ni kat Facebook atau Instagram Narinar Therapy..atau call/whatsapp je nombor ni: 017-7171848.

Nak dapatkan produk Narinar Flutheraphy dengan harga diskaun... Jangan lupa guna kod ni masa korang beri dari Narinar Flutheraphy ye... Kodnya ialah : mariafirdz10

Catat Komen

3 Ulasan

Kata-katamu, inspirasi blog ku...
Syukran Jazilan, atas bicara indah anda...
Terima kasih, lain kali komen lagi ea... ^_^

Emoji
(y)
:)
:(
hihi
:-)
:D
=D
:-d
;(
;-(
@-)
:P
:o
:>)
(o)
:p
(p)
:-s
(m)
8-)
:-t
:-b
b-(
:-#
=p~
x-)
(k)