div id='header-inner'>

5 Tips Membeli Barang Lelong di Chilindo!

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم 
(Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang)



5 Tips Membeli Barang Lelong di Chilindo! | Terjebak, akhirnya terjebak... Asalnya hanya nak mencuba tapi dah macam syok pula membida barang... 

Pertama kali MF cuba bida barang lelong di Chilindo, menang dua barang.. tapi tak daftar keluar sebab takde bajet... Jadi biar je dok dalam troli tu... Dan selepas seminggu barang lelong yang MF menang terbatal... 

Semalam saja melayan lagi... Sambil tengok tv, sambil layan dan teman suami siapkan tempahan pelanggan... Kerja sendiri.. tak tentu masa... Rezeki datang tak diduga.. jadi, malam pula malam lah... 

Waktu iklan tu jari asyik melayan bidaan di Chilindo Malaysia... 
Kali ni dah mula faham sikit cara nak membida dan mudah menang bidaan... Semalam je layan sekejap 4 barang menang... 

Tadi kejap tadi, layan lagi.. menang lagi... Tapi ingat nak cukupkan RM50 baru bayar... 

Buat yang nak mencuba boleh aje... MF Kasi tips sikit macam mana nak menang bidaan di Chilindo
5 Tips Membeli Barang Lelong di Chilindo!

5 Tips Membeli Barang Lelong di Chilindo!

1. Survey dulu harga barang yang nak dibeli di Lazada atau kedai biasa... Kalau korang pernah nampak barang tu ada jual di kedai RM2 jangan bida lebih dari RM2

2. Bida harga rendah dan lebih rendah dari harga dari Lazada dan kedai biasa.

3. Jika ada yang bida lebih dari harga yang korang target... Biarkan aje barang tu.. jangan bida lagi... Bida lain lepas barang tu jadi harga 0.1... 

4. Nak mudah menang... Bida bila masa dah tinggal hampir 10 saat... Masa tu boleh cuba bida... Sekali orang tekan bida, masa akan naik semula kepada 30 saat... 

5. Kumpul barang bidaan yang menang lebih dari satu sebab ada kos penghantaran... Jadi, rugilah barang beli RM2 tapi kos penghantaran RM8 ... Jadi, kumpul je sampai jumlah yang mampu dibayar... 

Cukuplah kot 5 tips MF bagi ni... 

Tengah kumpul lagi barang murah-murah untuk dibida nih... Nak cukupkan RM50... sempat la Tunggu gaji untuk bayar ni.. hehe..

Bosan-bosan layan Chilindo.. memang syok.. ralit je layan.. hehe... 

Siapa nak layan.. boleh klik website dibawah:
http://www.chilindo.com/my/

Catat Komen

8 Ulasan

  1. hihi kita pun tgh join chillindo layan2 waktu free cr barang yang murah dan perlu sahaja

    BalasPadam
  2. Kalau dah menang bidaan tp x nk produk tu nk buat apa?

    BalasPadam
  3. Salam.. Saya nak tanya, kalau kita nak cancel salah 1 barang yg kita dah menang hasil bidaan kita tu macam mana ya?

    BalasPadam
  4. salam nak tnya kalau kita tkmau sesuatu barang tu tapi dah menang .. nak delete barang tu mcm mana ? sbb ad org kata kalau dah masuk troli kna beli jgakk ..

    BalasPadam
  5. Kalau xnak brg tu boleh pangkah sahaja.

    BalasPadam
  6. berapa kos penghantaran??

    BalasPadam

Kata-katamu, inspirasi blog ku...
Syukran Jazilan, atas bicara indah anda...
Terima kasih, lain kali komen lagi ea... ^_^

Emoji
(y)
:)
:(
hihi
:-)
:D
=D
:-d
;(
;-(
@-)
:P
:o
:>)
(o)
:p
(p)
:-s
(m)
8-)
:-t
:-b
b-(
:-#
=p~
x-)
(k)