Ticker

6/recent/ticker-posts

CADANGAN WARNA PAKAIAN IKUT HARI DALAM SEMINGGU

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم 
(Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang)

Dok depan almari mesti menung.. nak pakai baju warna apa hari ni... Memikir je... Bagi yang ada uniform ok la kan... macam MF ni.. memang takde uniform.. mula la pening kepala...

Akhirnya, capai la yang mana rasa selesa...

Tapi satu info menarik...
Untuk naikkan mood bekerja kita.. kita boleh pakai baju ikut aura warna..
Setiap hari ada aura warna yang tersendiri...

Sumber: Google images
Jadi, elok juga dijadikan sebagai panduan kan... boleh print dan tempek kat almari... rasa takde baju nak pakai.. boleh pilih ikut aura warna ni...

Warna ni tak semestinya warna plain.. tapi warna yang banyak bagi baju kita tu... kalau baju latar hitam, bunga merah.. kira hitam la tu...

Esok cikgu-cikgu dah start kerja dah...bagi negeri Johor dan negeri yang tak ambil cuti tahun baru... Jadi, boleh la ikut plan warna ni... 

Catat Komen

2 Ulasan

  1. wahhhh.. good info.. kadang2 memang buntu nak pilih pakai baju apa and warna apa yang sesuai :D

    BalasPadam
  2. NICE SHARING, DAH TAK PAYAH SUSAH2 PILIH LAGI.

    BalasPadam

Kata-katamu, inspirasi blog ku...
Syukran Jazilan, atas bicara indah anda...
Terima kasih, lain kali komen lagi ea... ^_^