Ticker

6/recent/ticker-posts

Hina Rupanya Orang Yang Guna Handphone Android Berbanding iPhone!

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم 
(Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang)


Isu panas kencang petang ni... Bukan nak aibkan sesiapa... cuma terpegun dengan satu statement yang dikeluarkan oleh seorang perempuan ayu bertudung mengatakan "android tu babi je pakai". 


Status twitter tu diprinscreen dan diviralkan orang...
MF tak nak isukan gambar tu, cuma buktinya di atas.. dalam gambar sebenar ada gambar dia, tapi MF tak nak aibkan nama dia... setakat ni tak seviral mana la la sebab belum masuk page viral yang femes lagi... tapi kalau dah masuk nanti, korang boleh tengok sendiri.. tapi mohon jangan korang share atau kutuk dia.. nak share tutuplah nama dia dan gambar dia... jaga aib dia walaupun orang lain aibkan dia... kita cuba jaga aib dia ya... sebab MF kongsikan bukan nak aibkan dia, cuma sebagai pengajaran, hidup kita ni jangan nak bangga sangat dengan harta dunia... dan moga kita doakan dia supaya berubah.

Rasa terhinanya la hai semua pengguna telefon android hanya kerana dia pengguna iPhone, sanggup pula hinakan orang yang guna android... Tak tahu apa maksudnya, mungkin komen tu sekadar nak balas komen orang yang komen post dia, tapi sesungguh komen tu buatkan pengguna android marah sangat... termasuklah MF...

Apalah yang nak dibanggakan dengan harta dunia tu MF pun tak faham sampai sanggup hina orang... Dah tu dia tu pakai tudung... Ya Allah, lagilah memburukkan imej Islam dan perempuan bertudung yang lain...

Tak tahu nak komen apa la... Tapi tu lah, kadang harta yang Allah bagi ni pun sekadar nak uji kita juga... Orang yang dok bangga dengan harta dunia ni tak ke mana...

Pendapat MF sendiri.. walaupun telefon android tak mahal dan tak segah iPhone, tapi mudah guna dan mesra pengguna... berbanding iPhone walaupun pernah berangan nak guna iPhone... MF rasa, ramai je yang guna iPhone, tapi takde lah bangga mana pun.. ikutkan orang Cina memang suka iPhone berbanding android tapi takde nak bangga da tayang sangat dia tu pengguna iPhone...

Allah... tu lah mentaliti masyarakat kita, ada harta sikit dah nak rasa riak dan bangga diri dengan harta yang ada.. sedangkan tu semua Allah bagi pinjam je. sekelip mata dia boleh hilangkan iPhone tu.

MF doakan perempuan tu beroleh hidayah.. Tutup akaun twitter dan minta maaf secara terbuka kerana mencetuskan kemarahan orang lain. Insaflah diri ya cik kak... kita ni pun Allah pinjamkan je dok kat dunia ni.. tiada yang kekal pun... nak kekal kat akhirat nanti.. kalau masuk syurga, lebih dari iPhone kita akan dapat nanti...

Pengajaran juga, jika hangpa bertudung, kat IC tulis ISLAM, TOLONGLAH!!! JAGA NAMA BAIK ISLAM DAN IMEJ PEREMPUAN ISLAM YA!!! Jangan burukkan imej agama kita dengan sikap buruk kita tuh.. malu kat agama lain tau...


NOTA:
JANGAN KECAM DIA, KITA SAMA-SAMA DOAKAN KEBAIKAN UNTUKNYA...
MOGA ALLAH BERIKAN HIDAYAH KEPADA DIA
DAN MOGA ALLAH BERIKAN KETETAPAN HIDAYAH KEPADA KITA DALAM MENJAGA TUTUR BICARA

Catat Komen

5 Ulasan

  1. mesti dia rasa megah pakai iphone..ishhh

    BalasPadam
  2. Pernah pulak dia tgk babi pakai android. Hehehe.

    BalasPadam
  3. hurmmm, benda2 nih bukan kekal sampai bila2...pakai je yang mampu, saya mampu samsung je

    BalasPadam
  4. saya ada nampak juga cite ni tadi
    kan sebab mulut dah jadi bahana
    tak tahulah nak kata apa...
    moga dia dapat pengajaran lepas ni

    BalasPadam
  5. salah tu admin....sebenarnye dia tgh menyembang ngn mmber dia..dia mmber sy...biase lah mmber2...skrg dh jd fitnah...padahal skdr gurau mmber2...tp ade pihak x brtggungjwb x kaji dlu sblum share...

    BalasPadam

Kata-katamu, inspirasi blog ku...
Syukran Jazilan, atas bicara indah anda...
Terima kasih, lain kali komen lagi ea... ^_^