div id='header-inner'>

Tunjukkan catatan dari Oktober, 2013Papar semua
Tidur Buat Wanita Lebih Cantik Dan Sihat?

Tidur memang menyenangkan namun tahukah anda bahawa ketika anda sedang melelapkan mata sambil bermimpi indah, sistem tubuh badan anda melakukan perkara menarik. Tapi usah risau kerana ianya normal. Tidur Buat Wanita Lebi…

BODOHKAH IBUKU ANDAI TIADA IJAZAH,MASTER @ PHD.....

Sumber:google images Hari itu, Cikgu Yong, guru mata pelajaran Kajian Tempatan meminta murid-murid kelas 4 Tun Razak berkongsikan pekerjaan ibu bapa mereka dengan rakan-rakan sekelas. Tiba giliran Naqiyudin, dia berasa…

Mengatasi Masalah Anak-Anak Yang Nakal, Degil Dan Suka Melawan Cakap Ibu Bapa

Secara fitrahnya semua ibu bapa mahukan anak-anak yang menghormati ibu bapa, mentaati hukum agama, sentiasa menjauhi maksiat serta tidak terjebak dengan gejala sosial. Pengalaman penulis di Darussyifa’ sering bertemu den…

Minyak Kitar Semula

Erk... ngeri je baca... apa2 pun... elakkanlah ea beli makanan bergoreng diluar... Kalau nak makanan luar bergoreng kena pikir10 kali lah... Aku dulu suka gak makan ayam rangkee... tapi lepas kuar dan tahu dan tengok minyak kit…

Buah-buahan Untuk Lelaki

Tidak dinafikan peratusan lelaki yang gemar menikmati khasiat buah-buahan lebih rendah berbanding wanita. Mungkin kurangnya pendedahan mengenai khasiat buah-buahan yang melengkapi kehendak tubuh badan menyebabkan golongan in…

Hukum Ucap Selamat Sempena Perayaan Bukan Islam

Baru-baru ni ada terbaca kat blog kak  +Farah Waheda Wahid  tentang perayaan Deepavali .. Dah makin hampir dah masyarakat India di Malaysia nak sambut perayaan mereka kan... Jadi, dari pembacaan tu, difahamkan Deepavali lebih ke…

Motivasi Pagi: Jatuh dan bangun

Sumber: FB Adakah anda berasa anda telah cukup gagal dalam hidup? Lihat tokoh-tokoh terkenal ini yang juga mengalami kegagalan dalam hidup tapi bangkit kembali,malah menguasai dunia!! # Genius Albert Einstein, hanya b…

Silence is Better

Diam itu lebih baik dari berkata-kata... Kadang-kadang rasa serik nak kongsi ilmu dan pandangan sebab banyak kali dah aku share ilmu dan pandangan orang salah erti kan.... Jadi sekarang... apa2 ilmu aku dapat atau ada aku hanya…

 6 Tabiat Sihat 'Terlampau' Yang Menakutkan?

sumber: google images Anda cukup menjaga kesihatan sehinggakan terlupa bahawa pengambilan makanan sihat atau bersenam secara berlebihan turut mengundang kesan kurang baik.  6 Tabiat Sihat 'Terlampau' Yang Men…

Sebenarnya Aiskrim Banyak Khasiat

Kanak-kanak dan aiskrim amat sinonim. Pertama kali merasainya kesedapan aiskrim, kanak-kanak terus jatuh cinta. Kalau boleh setiap hari pagi dan petang mereka hendak makan aiskrim. Namun seperti biasa, sebagai ibu bapa past…

Apa Dosa Bayi Ini Didera dengan Susu Panas???

Baca berita ni pun buatkan aku panas hati.., rasa nak aje g cari pengasuh tu,  tuang air panas menggelegak dalam kerongkong dia.. biar dia rasa apa bayi ni rasa... Lihat si comel ini,  buatkan aku menangis sendiri... Ya Allah..,…

Hukum Mandi Wiladah

Sumber: google images Hukum mandi wiladah pernah jadi isu yang hangat dalam perbincangan group di Facebook... ada yang kata wajib mandi, ada yang kata tak wajib mandi... jadi di sini, nak huraikan, nak rungkaikan permasalah…

Rahsia disebalik Solat Subuh

Sumber: google images SOLAT SUBUH MENJADI PENGHALANG MASUK NERAKA? Rasulullah SAW bersabda : "Tidaklah akan masuk neraka orang yang melaksanakan solat sebelum terbitnya matahari (yaitu solat subuh) dan solat sebelum t…

Kesan Kasut Tumit Tinggi

Erk. tak berani nak komen.. tapi betullah kotkan.. dalam Islam pun tak galakkan pakai kasut tumit tinggi ni... sumber: fb Published with Blogger-droid v2.0.10

Alasan-alasan Untuk Clash Cara Student Universiti

Alasan-alasan yang dicipta oleh pelajar-pelajar universiti dan kolej: Sumber: google images Student Kimia : Saya banyak terdedah dgn bahan kimia, saya takut tak dpt beri zuriat. Kita berpisah eh? " Student Fizik…

Aplikasi Untuk Mobile Blogging

Mobile blogging bukan istilah baru kan... tambah sekarang dah banyak gadjet canggih... Ramai blogger juga memilih untuk mobile blogging sebabnya untuk mudahkan update blog,  jimat masa,  boleh online di mana saja... Begitu jug…

Kesan Penyakit Melalui Tapak Kaki

Sapa pernah g Spa Refleksiologi... sebenarnya ilmu ni.. mak daku dah turunkan pun... Jika sakit perut atau tak sedap perut.. jangan urut atau buh minyak di perut,  tapi buh kat kaki dan urut kat tapak kaki... Ilmu ni dah lama.…

8 Penyakit Yang Boleh Sembuh Dengan Berjalan Kaki

Jika anda selama ini malas untuk berjalan, fikirkanlah kembali. Menurut satu kajian, berjalan boleh mengurangkan lapan jenis penyakit. Malah boleh menyembuhkan penyakit tanpa harus mengeluarkan wang. Mulai sekarang rajin…

Risau Anak Lambat Bercakap

Anak anda sudah menjangkau usia tiga tahun tetapi masih belum bertutur? Mungkin dia mampu melafazkan beberapa perkataan tetapi masih jauh ketinggalan jika dibandingkan kanak-kanak seusianya yang lain. Adakah ini normal atau …

Muatkan lagi catatan Tiada hasil carian ditemui