div id='header-inner'>

Cerekarama TV3 : Sebelum Kiamat

Baru pagi ni berkesempatan nak update pasal semalam.. huu.. ngantuk lepas layan cerekarama TV3 semalam...

Aku dah agak tv3 de citer best sebab kita baru lepas sambut Maal Hijrah kan,,, mesti de drama best, tekaanku tepat bila tgk starting je dan juga pengarahnya Muralli Abdulullah.. pengarah ni jarang buat drama yg mengecewakan penonton..

Drama yg simple tapi sangat sarat dengan masej... penuh pengajaran. Seorang kanak2 yg kekampungan dan lurus bendul mencari kasih ibu... mencari sebab kenapa bapa dia marah sebut pasal ibu...

Dalam masej tersirat ialah menceritakan tanda2 kiamat,., antaranya... masjid besar tapi xde jemaah,.. org buat hal sendiri,. Banyaknya penzinaan dan pelacuran... bangunan mencakar langit,. Ramai yg memandang remeh pasal solat. Tidak menjaga aurat dan jika bertutup atau berpakaian tapi bertelanjang... menjaga nama... takut kepada kebatilan macam tok siak surau tu.. yg takut nak ajak org ke surau sebab takut org mengata.. tapi budak yg lurus bendul tu boleh ajak dgn cara yg tak pernah ku pikir... hehe... agak2 kalau buat betul jadi pe.. mesti kena belasah punya kan,..

Part yg paling menyentuh hati.. bila dia rasa putus asa nak jumpe mak dia.. sebab tok siak yg bg semngt kat dia meninggal ketika sujud. Dia hilang tempat bergantung... tapi ada abg yg jual burger bg smngt dan tolong dia cari mak dia... akhirnya mak dia insaf gak,, dan part budak tu kna potong tgn lagi mnyayat hati.. nak nangis rasa,., tapi cover je.. nanti kena gelak lak dgn hubby,.. hehhe...

Tahniah ku ucap kepada pengarah dan pelakon citer Sebelum Kiamat,,, tak rugi tonton.. banyak sgt pengajaran dapat dlm drama ni... buat kan kita sama2 sedar dan muhasabah diri...

P/s: drama mcm nk buat masyarakat kita sedar... tapi ku tahu ramai tak tgk smlm...sbb ramai tgk AIM lagi... sebab hiburan lagi menarik dari drama yg sarat dgn mesej ni...

Published with Blogger-droid v2.0.9

Catat Komen

1 Ulasan

  1. memg best citer tuh kak....
    tapi kita nih selemah2 iman...
    xmmpu nk buat semua tuh...
    :(.. huhuhuhuhu

    BalasPadam

Kata-katamu, inspirasi blog ku...
Syukran Jazilan, atas bicara indah anda...
Terima kasih, lain kali komen lagi ea... ^_^

Emoji
(y)
:)
:(
hihi
:-)
:D
=D
:-d
;(
;-(
@-)
:P
:o
:>)
(o)
:p
(p)
:-s
(m)
8-)
:-t
:-b
b-(
:-#
=p~
x-)
(k)