div id='header-inner'>

Beza Lelaki dan Perempuan Ketika Memandu

Beza Lelaki dan Perempuan Ketika Memandu | Salam pagi dihari minggu... Zaman sekarang

Beza Lelaki dan Perempuan Ketika Memandu


Tapi berdasarkan pengamatan, dan kajian Dr. Fadhilah Kamsah, ada perbezaan cara pemanduan kenderaan lelaki dan perempuan... 

Lelaki vs Perempuan

1. PANDU LAJU
Lelaki lebih yakin bila memandu laju... Wanita, jarang memandu laju, tapi sekarang sama je, wanita lagi memandu laju.. berdesup... je jalan, kadang-kadang tak pandang kiri kanan, main redah je.. 

2. PARKING
Lelaki lebih cekap dari wanita... MF  rasa yang ni betul, sebab kalau parking, memang kekok sikit la, senget dan kadang tak masuk petak parking pun...

Kalau boleh kena ada ruang yang luas. Kalau ruang yang sempit mula tak confident nak parking. 

3. Ragam lelaki bila wanita memandu di sebelah. 
Jika wanita memandu dan lelaki duduk disebelah... Lelaki tu, buat-buat lah tido, layan lagu ke, dan buat lah sesuatu.. jika fokus pada pemanduan, nanti mulutnye bising.. hehe.. yang ni mmg betul pun, lelaki bukan tak yakin wanita boleh drive, tapi tu lah, banyak sangat komplen bila pmpuan drive ni, "kenapa slow sangat, laju la sikit, lubang kt depan tu, ke tengah la sikit... "... Macam-macam omelannya... 

4. Bila hujan
Hujan, lelaki buka wiper bila hujan betul-betul lebat, tapi wanita buka bila hujan baru mula turun, sebab dia risau takut tak nmpk jalan... 

Beza Lelaki dan Perempuan Ketika Memandu

Tapi sepanjang, perjalannan MF  pergi balik kerja, selalu perhatikan, wanita dia hilang fokus bila dia berbual di telefon bimbit, lelaki pun sama gak, sebab tu diharamkan penggunaan telefon masa memandu.. .

Itu je lah setakat ni yang MF nampak, baca dan tahu... 

Dan ada juga kajian tentang cara pemanduan lelaki dan wanita seperti Info Grafik di atas. 
Beza Lelaki dan Perempuan Ketika Memandu


p/s: penting kena tahu beza lelaki dan wanita, sebab kita akan lebih memahami satu sama lain... :)

Catat Komen

2 Ulasan

  1. yg penting kita semua tanpa mengira jantina kena memandu secara berhemah...

    BalasPadam

Kata-katamu, inspirasi blog ku...
Syukran Jazilan, atas bicara indah anda...
Terima kasih, lain kali komen lagi ea... ^_^

Emoji
(y)
:)
:(
hihi
:-)
:D
=D
:-d
;(
;-(
@-)
:P
:o
:>)
(o)
:p
(p)
:-s
(m)
8-)
:-t
:-b
b-(
:-#
=p~
x-)
(k)