Kalau Korang Lelaki Baik, Tolong Jangan Lepas Gadis Ini!

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم 
(Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang)


Kalau Korang Lelaki Baik, Tolong Jangan Lepas Gadis Ini! | Mencari calon isteri zaman ni, bukan mudah dah... Mencabar betul... Sebab ibarat kata P.Ramlee dalam cerita "Musang Berjanggut". Susahnya nak cari perempuan berbanding betina.

Tapi tak mustahil... Masih ada lagi perempuan dan wanita yang baik walaupun susah nak jumpa.

Tapi kalau korang lelaki yang baik, jumpa 13 ciri yang ada kat seorang perempuan ni... atau pun majoriti 13 ciri ni ada kat gadis ni, tolong jangan lepaskan... Cepat-cepatlah buat bini ya...

Kalau Korang Lelaki Baik, Tolong Jangan Lepas Gadis Ini!

13 Ciri Gadis Idaman Lelaki Sejati

Jangan lepaskan gadis yang gayanya sederhana menawan jiwa ini.

13 Ciri Gadis Idaman Lelaki Sejati

1. Tak kisah kita naik moto atau ada kereta tempatan saja. Dia tak malu dengan apa yang kita ada.

2. Minat menyimpan dan faham apa itu pembaziran. "Ish bukan mahal ker minum kat stakbak tu?" soal dia bila kita cakap nak belanja disitu.

Jika dia nak mengelak cara halus, dia akan tanya "Dah ada sijil halal ker sini"?

3. Impian kawinnya sederhana, kenduri kawin bukan macam dalam rancangan Nona atau Mahligai Impian. "Malulah bang, saya tak pandai bergaya macam Fazura"

4. Lebih suka cerita nak beli rumah dari beg tangan LV dan gucci yang kawan pejabatnya beli. Baginya, beg tak penting, isi dalam beg lagi penting!

5. Kadang kala belanja kita sebab dia tahu kita tengah perit himpun belanja hantarannya.

6. Makanan yang dia minta semua yang sederhana, bukan yang mahal hipster tetapi cuma rasa macam tayar kereta. Jika makan, pilihan lauknya sederhana bukan tenggiri 16 rasa.

7. Tiap kali hari jadi tak pernah mintak hadiah mahal, "u wish pun i dah bahagia rasanya". Sambil dia lari sembungi bawah meja, malu katanya

8. Bila tahu gaji kita kecil dia beri sokongan, sambung belajar, berniaga online dan doa agar kita berjaya.

9. Impian cutinya dalam negeri sahaja, paling jauh nak buat umrah dulu baru nak jalan kemana mana.

10. Mereka tak kisah kita ada rumah kos rendah dulu, baru ada rumah mewah. Dia tahu rumah itu keperluan.

11. Masuk waktu solat dia ingatkan kita, dah sembahyang atau nak masuk neraka cepat! .

12. Dia tak kisah nak lahirkan anak di hospital kerajaan, janji anak kita bersama!

13. Bila tanya nak hadiah apa? dia jawab "Nak u jer dalam hidup i". Cair beb... 😜

Tolong bawak mak abah jumpa mak dia cepat cepat. Gadis begini laris dipasaran sekarang. Lelaki setan jer yang tinggalkan gadis sehebat ini.

Kredit: Azizul Azli Ahmad 

Post a Comment

1 Comments

  1. Sebenarnya kebanyakkan perempuan sekarang OK je, tak kisah susah senang bersama. As long as "ketua" diorang ada effort untuk teruskan majukan diri dalam kehidupan- Mak Lin, Blog #CeritaMak

    ReplyDelete

Kata-katamu, inspirasi blog ku...
Syukran Jazilan, atas bicara indah anda...
Terima kasih, lain kali komen lagi ea... ^_^