20 November 2017

Tips Pilih Warna Tudung Ikut Warna Kulit

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم 
(Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang)


Tips Pilih Warna Tudung Ikut Warna Kulit | Pernah tak terfikir sebelum beli tudung, "eh.. Sesuai tak warna ni dengan aku eh.."

Mungkin kadang kita fikir, tapi kebanyakan kita fikir "tudung ni masuk tak dengan baju itu eh.."

Tapi, apa pun kalau kita pilih tudung yang kena dengan kulit kita mesti lagi menyerlah penampilan kita kan...

Ada sikit tips MF cuba kongsikan untuk pilih tudung yang sesuai ikut warna kulit.

Tips Pilih Warna Tudung Ikut Warna Kulit


Tips 1 : Tentukan Warna Anda

Pastikan warna anda, sama ada warm color atau cool color.

Caranya:
Lihat warna urat di pergelangan tangan anda.
Jika warna biru : cool color
Jika warna hijau : warm color
Biru dan hijau : gabungan cool dan warm color.






Sumber: Feloles Scarf

Memang perlu pakai tudung yang sesuai dengan warna kulit supaya membangkitkan aura dan bertambah Seri wajah... Tak semua warna sesuai dengan warna kulit kita... Tapi sebab kita ada yakin diri... Jadi, tak kisah pun  pakai warna apa asalkan match dengan baju dan pakaian kita kan...

P/s: Cantik juga tudung feloles scarf ni... Labuh dan menepati syariat... 

3 ulasan:

  1. hehe..bab wrna tudung ni sllu pkai wrna gelap sbb kulit kita tak putih..

    BalasPadam
  2. Betul tu kena cari warna yang sesuai dengan kulit kalau tak memang nampak kelam jew

    BalasPadam
  3. Betul ni. Colour tudung mempengaruhi kita. Pernah saya pakai tudung warna tanah, ada kawan tegur nampak lain hari ni. Hihihi. Kebetulan sangat ni. So saya kategori warm colour sebab urat warna hijau. ;)

    BalasPadam

Kata-katamu, inspirasi blog ku...
Syukran Jazilan, atas bicara indah anda...
Terima kasih, lain kali komen lagi ea... ^_^