26 Julai 2017

[REVIEW] Dapur Infra Red Mugen dari CJWOWSHOP

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم 
(Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang)

[REVIEW] Dapur Infra Red Mugen dari CJWOWSHOP | Sepatutnya sebelum raya dah review Sebab masa bulan puasa lagi 'terbeli' dapur ni... Tapi biasalah ambil gambar simpan dulu bila mood datang baru boleh review... 

Dapur Infra Red Mugen Ni dibeli secara tak sengaja oleh en.somi... gara-gara terpengaruh dengan iklan tv la Ni... Ntah camne, ada yang menggerakkan tangan dia pergi buka website CJWOWSHOP dan terus klik beli... Padahal takde bajet langsung masa tu... 

Dah dia meseg terbeli tu, MF suruh la cancel... Dia call CJWOWSHOP tapi tak angkat... Berkali-kali cuba tak dapat juga... MF suruh dia send email... Bagitau nak cancel... Sekali takde balasan... Hinggalah dapat SMS yang dapur tu dah dipos... 

Redha je lah... Carilah duit mana-mana sebab buat pembayaran secara COD kan... Lepas sehari SMS penghantaran tu, baru CJWOWSHOP reply e-mail... Diorang kata, jangan terima barang yang dihantar... Allah... Rasa kesian la pula kat brother hantar barang tu... Jadi, redha lah... Dah memang itu nak jadi Rezeki kami kan... Jadi, ambil aje lah barang tu... 

Panjang muqaddimah kisah pembelian dapur ni... 

Dapur infra Red

Bila dah dapat, terus pasang dan cuba... Dapurnya ringan sahaja walaupun permukaannya tempered glass... Yang bestnya... Harga RM199 tapi dapat hadiah macam-macam... Sebenarnya... Sebelum terbeli memang dah bandingkan juga dengan Go Shop... Tu sebab beli yang ni.. 

Dapat 3 Hadiah Percuma dengan Pembelian Dapur Infra Red Mugen


Dapur infra Red Mugen

Selain dapur infra Red Mugen... Antara hadiah percuma yang diberikan... 1 set pisau jenama Lasa, memang pisau yang MF idamkan ... Pisau design yang kebanyakan chef guna ni... Memang serius tajam... Seronok guna... Tak perlu guna chopper lagi.. chop guna pisau ni... Sangat tajam... Setakat tulang ikan dan ayam takde hal... Paling best potong daging... Tak perlu nak penat menenyeh lagi.. 

Selain tu, dapat 4 papan pemotong... Papan pemotong ni pun best juga... Walaupun nipis tapi ianya kesat... Siap setiap satu ada tanda, untuk potong sayur, potong daging, potong ayam dan potong ikan... Jadi tak perlu nak campur-campur... Lebih bersih... 

Hadiah terakhir... Dapat 4 helai kain microfibre... Suami MF suka kain ni.. dah dia ambil satu buat lap kereta... Kainnya lembut dan sangat serap air.. memang sesuai buat kerja mengelap dan mencuci di dapur... 

Memang cukup lengkap dapur lepas beli dapur gas Infra Red Mugen Ni... 

Review Dapur Infra Red Mugen

Memula pasang macam tak berapa nak serasi juga... Sebab dapur infra red ni tak macam dapur gas biasa... Apinya lain... Infra Red tu memang panas dan walaupun guna paling minimum... Tetap panas... Jadi tak hairan memang cepat masak... 

Dapur mugen


Bila cepat masak, memang jimat masa kita di dapur... Jimat juga la gas kan... Biasa kalau masuk dapur nak masak 3 lauk yang biasa dengan tak sedia bahan lagi... Makan masa sejam juga... Tapi dengan dapur ni, jimat masa sikit... Dalam 40-45 je dah siap semua termasuk basuh pinggan... 

Memang cepat sangat nak masak... Tak ambil masa yang lama... Cepat panas dan memang panas... Haba panas tu memang terasa... Jadi, masa memasak kena pasal ekzos dan kat dapur kalau tak berbahang satu dapur... 

Lagi satu, sebab permukaannya tempered glass... Jadi, mudah kerja nak lap dan cuci... Tambah dia dah bagi kain pengelap microfibre tu.. lebih mudah nak bersihkan dapur ni... Jadi, dapur nampak kemas, bersih dan teratur... 


Alhamdulillah... Setakat ni dua barang dah beli kat CJWOWSHOP... Alhamdulillah kedua-duanya puas hati... Berbaloi dengan harga... Dan perkhidmatannya pun cepat dan puas hati... 

Jadi, jangan ikutkan dengan review Pada website selagi kita tak cuba sendiri sebenarnya...sebab itu pun salah satu rezeki Allah juga... Ada yang ok dan ada yang tak... Bergantung kepada rezeki dan keberkatan rezeki masing-masing.... 

Sekian... 

17 ulasan:

  1. selalu isteri minta belikan.. tapi hasben akak belikan hehe..
    syioook ar memasak sekarang..

    BalasPadam
  2. menarik betul dapur ni... cantik...

    BalasPadam
  3. Baru je beli dapur ni tapi hose gas yg biasa x boleh guna pulak pada dapur tu. Dah 3-4 kedai hardware saya pergi coz nak cari house gas yg kecil sikit tapi x jumpa....

    BalasPadam
    Balasan
    1. Btl..puan pakai hose jns apa ea..byk kedai sy pergi dan beli...tapi semua hose xsesuai..gas keluar

      Padam
    2. Hose visa he.beli Kat kedai hardware juga... Ketatkan guna kekunci macam ketatkan getah paip tu

      Padam
    3. nak cakap apa ye utk describe hose tu

      Padam
    4. saya pun masalah nk cari hose tu skrg,,

      Padam
    5. Hose gas yg biasa je... Cuma kena ada kekunci utk ketatkan.. Kalau tak ketat juga boleh lapik dengan kertas tebal...

      Padam
  4. Saya baru try sekali dapur nie. Masak tomyam..tapi tunggu punya tunggu x mendidih jgk tomyam sy. Mmg cmtu ke ek. Tp mmg dah masak tp x mendididh

    BalasPadam
    Balasan
    1. Eh.. Mendidih je macam dapur biasa...

      Padam
  5. Akak rekomen tak dapur ni? Sy pun terfikir nak beli

    BalasPadam
    Balasan
    1. Pada saya berbaloi beli... Sbb cepat masak.

      Padam
  6. Salam cik, nak tanya untuk gas pipe tu nak pakai yang mana ye?sebab muncung dia tirus sangat

    BalasPadam
  7. Salam cik, nak tanya untuk gas pipe tu nak pakai yang mana ye?sebab muncung dia tirus sangat

    BalasPadam
  8. Kat mana u beli gas hose die?

    BalasPadam
  9. Assalam sy pun terfikir nk beli, tp somi kta filamennya cepat rosak, betul ke, ada yg dh pakai dapur mcmni utk tempoh melebihi setahun x. Betul ke cpt rosak filemennya

    BalasPadam

Kata-katamu, inspirasi blog ku...
Syukran Jazilan, atas bicara indah anda...
Terima kasih, lain kali komen lagi ea... ^_^