News Breaking
Live
wb_sunny

Breaking News

5 Iklan Raya 2021 Yang Best dan Menyentuh Hati

5 Iklan Raya 2021 Yang Best dan Menyentuh Hati

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم 
(Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang)

5 Iklan Raya 2021 Yang Best dan Menyentuh Hati | Setiap kali raya, MF dan suami tak terlepas akan cari iklan-iklan raya yang best untuk kami layan dan ambil pengajaran. 

Kalau sedari dulu, iklan raya yang trending dan paling best ialah iklan raya petronas. Tapi sekarang ni, banyak dah syarikat kecik ke, syarikat besar ke… bahkan influencer turut membuat iklan raya. 

Seronok layan iklan raya, sebab macam satu drama pendek yang punyai maksud tersirat dan pengajaran yang mendalam berkaitan dengan hari raya. 

Tahun ni tak banyak iklan raya, tapi 5 Iklan Raya 2021 ni yang MF rasa penuh pengajaran dan ada moral of story yang menyentuh hati. 

Jom kita layan iklan raya 2021 Yang Menyentuh hati ni…  

Iklan Raya Maxis - Shopee


Iklan ni memaparkan dua pelakon veteran… kerjasama antara Maxis dan Shopee… simple je cerita dalam iklan ni… kisah pengorbanan isteri, penghargaan suami kepada isteri dan juga konsep berkongsi rezeki dalam perniagaan… memang best dan menyentuh hati iklan raya ni…  




Iklan raya Mr. DIY

Iklan raya dari Mr. DIY ni memaparkan kisah persahabatan antara dua rakan seorang yang kurang sempurna dengan seorang yang sempurna… tapi kerana nilai persahabatan yang ikhlas tu, mencetuskan rasa yang mendalam…  



Iklan raya Astro Gempak

Kisah anak muda yang balik kampung gelisah tanpa Internet. Tapi kerana misteri di sebalik tingkap mengubah segalanya. Nak tahu kisah raya ni… korang tonton sendiri la ye…  




Iklan Raya Ninja Van 

Enjoy juga layan iklan raya ninja van.. Kisah rider ninja van yang bekerja penuh cabaran… tapi ada pengajaran dan sentuhan hati dalam penceritaannya…  




Iklan Raya Yakult 

Simple je iklan ni… kisah throwback seorang Jepun yang belajar berpuasa dan.. Part sedih bila tahun ni tak sama macam dulu… adehhh.. Sentap plak hati ni kat part tu…  




Banyak lagi iklan raya… terutama dari syarikat-syarikat tempatan yang aktif di YouTube. Antaranya iklan raya DAG, iklan raya dari beberapa jenama tudung serta beberapa YouTuber. 

Boleh la layan.. Tapi yang MF senaraikan ni antara yang jadi pilihan MF yang seronok dilayan dan ceritanya pun ada pengajaran. 

Tags

Newsletter Signup

Signup untuk dapatkan informasi terbaru dari mariafirdz.com.

Catat Komen

Kata-katamu, inspirasi blog ku...
Syukran Jazilan, atas bicara indah anda...
Terima kasih, lain kali komen lagi ea... ^_^