GuidePedia

1
Perut buncit, kalau lelaki dah berkahwin nampak biasa.. Bahkan jadi aset.

Tapi kalau perempuan, adehhh.. Tak sedap mata memandang... 

Bahkan... Paling tak sedap didengar bila ada yang tegur... 

"eh! Mengandung eh!"

MF sendiri pernah ditegur macam tu... Fuh.. Anak murid sekarang, jujurnya lain macaiam... Haha.. 


Itulah akibatnya perut dah ke depan. 

Tapi, lepas dok baca-baca beberapa artikel cara nak hilang kan perut buncit...

Salah satunya, ialah elakkan gula putih..

Jadi, MF pun ajak suami sahut cabaran elakkan gula putih. 


Cabaran tanpa gula

Stop minum air sirap... 

Sehari sekali je minum air manis... Tu pun air coklat je... 

Selainnya disiplin kan diri minum air masak atau air kosong je.


Seminggu struggling buat tau... 

Alhamdulillah... Rupanya betul... Nampak la perubahan... Seluar jeans yang tak muat, dah boleh dizip... Fuhh.. Dia punya seronok macam nak lompat. 

Tapi, kadang lupa diri juga la bila time raya.. Cuma under control... 

Apa pun, dah tau cara mudah nak kuruskan perut buncit. 

Lepas ni... Dah boleh terus istiqamah.... Insha Allah... Harap boleh pakai semula baju-baju kurung saiz S... Opss... Haha... 
Thanks for reading: Mudah Tapi Tak Senang Nak Kuruskan Perut Buncit

Catat Ulasan

Kata-katamu, inspirasi blog ku...
Syukran Jazilan, atas bicara indah anda...
Terima kasih, lain kali komen lagi ea... ^_^

 
Top