Bertukar Ke Pencuci Pinggan Sunlight Nature

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم 
(Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang)


Bertukar Ke Pencuci Pinggan Sunlight Nature | Benda penting setiap bulan kena beli... Iaitu pencuci pinggan... Setiap hari tak tau la berapa kali cuci pinggan... 

Kalau MF memang stok sebulan 2 botol pencuci pinggan... 

Tapi kan.. 

Sejak sebulan dia ni... Macam guna banyak sangat pencuci pinggan ni... 

Tak cukup dua botol... 

Mungkin kualiti pencuci pinggan dah tak macam dulu kot. 

Nampak iklan pencuci pinggan Sunlight tapi yang baru... 

Sunlight Nature... 

Wah nampak menarik... 

Tapi malangnya nak mencuba tapi takde dijual pun dekat kedai area rumah kami... 

Pernah nak beli online... Sekali habis stok... 

Tup-tup.... Baru ni suami nak mencari pencuci pinggan untuk restock baru. 

Terjumpa pencuci pinggan Sunlight Nature ni... 
Bertukar Ke Pencuci Pinggan Sunlight Nature

Bertukar Ke Pencuci Pinggan Sunlight Nature


Teruslah encik suami beli satu botol...

Dapat jugalah mencuba akhirnya...

Yang best tu sebab dia kata boleh guna untuk cuci barangan anak dan baby kan... Maknanya selamat lah...

Tak risau dah nak cuci pinggan mangkuk anak kecik...

Harga pun murah berbanding pencuci botol biasa.. Tapi MF guna pencuci botol yang khas la untuk cuci botol baby.

Cuma yang ni best dan memang dah bertukar kepada pencuci botol Sunlight Nature ni...

Sebabnya, bau nya wangi tapi tak kuat... 

Bau lemon dan sabunnya lembut untuk kulit. Selamat untuk pinggan mangkuk baby.

Yang penting, minyak kat barangan plastik hilang. 

Dulu MF tak guna Sunlight sebab kalau yang biasa tu bau dia kuat sangat... Tapi yang Sunlight Nature ni tak kuat bau dia... Best la... Suka sangat. Buih dia tak banyak mana... Tapi minyak boleh hilang.

Ingat lepas ni borong terus kat Lazada... Tapi biasanya habis stok aje.. Haha..

Sesiapa belum cuba boleh cuba.. Berbaloi beli...

Tapi yang pasti dah beralih ke pencuci Sunlight... Alhamdulillah lebih jimat. Sebab pekat dan hilangkan minyak.
sumber: google images

Untuk cuci botol masih guna pencuci khas untuk cuci botol susu... sebab dah selesa guna yang tu kan... 

Berlangganan update artikel terbaru via email:

6 Responses to "Bertukar Ke Pencuci Pinggan Sunlight Nature"

  1. takpernah lagi beli yang ni, kalau yang hijau tu penah la

    BalasPadam
  2. Saya suka bau pencuci ni. Takda bau sabun macam pencuci biasa 😁

    BalasPadam
  3. Saya pun pakai pencuci pinggan mangkuk yang sama jugak. Baru botol pertama. Suami beli dah dekat 2 bulan kot. Sebab even letak sikit pun dia memang senang nak cuci. 2 bulan pakai tak sampai setengah botol pun habis. Berbaloi kot

    BalasPadam
  4. Kinah pun cari jugak yang ni tak pernah jumpa asyik habis stok je. Jadi nak tak nak kena la guna Glo saja

    BalasPadam
  5. wah ada yg baru ye...sllu bli jenama lain dlm botol bsr. stok tu mmg berbulan2 tak hbis. saja baru ni beli sunlight refill ye..mcm best plak guna

    BalasPadam
  6. kadang tgk iklan nk cuba jgk... sblmn2 ni akak mmg guna sunlight, tp sejak2 laki akak kata lg best pakai pencuci joy sbb minyak kt barangan plastik senang tanggal, lama tak guna sunlight nih...

    kadang tingin jgk nk try produk dia, bg akak mmg bgs, harga pun tak mahal sgt...

    BalasPadam

Kata-katamu, inspirasi blog ku...
Syukran Jazilan, atas bicara indah anda...
Terima kasih, lain kali komen lagi ea... ^_^

Catatan Terbaru Catatan Lama Laman utama

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel