div id='header-inner'>

Tahan Diri Dari Kongsi Hal Peribadi, Ini Antara Sebabnya

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم 
(Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang)

Awal berblog, suka juga tulis hal peribadi ..

Pasal suami... Pasal anak... Pasal kerja dan kehidupan peribadi.. Cuma masih bertapis waktu tu...

Lepas tu, bila blog ni makin naik... Mula kawal dan tapis sikit penulisan kepada lebih ilmiah dan kurangkan hal peribadi .. Bahkan gambar peribadi pun dah tak dikongsi di mana-mana media sosial...


Bukan apa.. Zaman fitnah ni kena lebih berhati-hati...

Sebab manusia ni macam-macam halnya...

Kat fb pun kadang terluah perasaan ke kan.. Cepat delete...

Kadang juga meluahkan tu.. Biasalah kan.. Tapi lepas dah luahkan delete je...

Sakit ke, bahagia ke sabar je.. Luahkan kepada yang hak...

Gembira dan happy pun sama juga... Sebab fitnah semakin berleluasa .. Seram fikirkan...

Tak salah berhati-hati dari menyesal kemudian hari...

Catat Komen

5 Ulasan

  1. pernah buat. dan orang salah sangka. terus taubat dah. kadang2 apa kita tulis dituju pada org lain, tp org lain yang tarik muka. kesimpulannya jgn tulis apa2. tahan diri. lepas dah jadi pada diri sendiri barulah sedar. harap org lain pun tak buat kesilapan sama mcm saya. fitnah brleluasa. lebih baik berhati2..

    BalasPadam
  2. hai. saya setuju sangat dengan entri awak ni. kita bukan kenal pun siapa yang baca penulisankita, boleh jadi orang yang paling rapat dengan kita lah yang paling dengki. so memang kena tapis apa yang kita nak tulis. nak luahkan bahagia, sakit, marah tu memang kena bertapis. btw, saya baru first time datang sini dan terus follow sini sebab suka dengan content blog ni, caantik dan kemas. #1955
    meh lah singgah dan follow blog saya hehehe

    BalasPadam
  3. Cuba juga taknak Post pasal hal peribadi tapii itulah ada masa-masanya terluah juga

    BalasPadam
  4. Time muda belia dl rajin jugak meluah perasaan kat friendster(masa tu fb x da lg)..tp sekarang dh tobat.kalo ad x puas ati saya ckp depan2 x mau sindir dah

    BalasPadam

Kata-katamu, inspirasi blog ku...
Syukran Jazilan, atas bicara indah anda...
Terima kasih, lain kali komen lagi ea... ^_^

Emoji
(y)
:)
:(
hihi
:-)
:D
=D
:-d
;(
;-(
@-)
:P
:o
:>)
(o)
:p
(p)
:-s
(m)
8-)
:-t
:-b
b-(
:-#
=p~
x-)
(k)