Untung Orang Yang Suka Aktiviti Hiking

Maria Firdz
3
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم 
(Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang)

Untung Orang Yang Suka Aktiviti Hiking | Hiking, satu aktiviti riadah yang menjadi hobi ramai orang masa kini,

Tak kira umur, ramai dah minat aktiviti ni...

Untung Orang Yang Suka Aktiviti Hiking

Hiking, aktiviti memanjat bukit atau gunung, satu aktiviti yang banyak manfaat... dan yang pasti aktiviti ini sebenarnya sangat menguntungkan.

SUmber: google images

Mendekatkan diri kepada Allah

Melihat alam semulajadi membuat hati kita tersentuh dengan kebesaran Allah. Betapa cantik perhiasan dunia ini. Jangan kita lupa mengucapkan Subhanallah, Maha Suci Engkau (سبحانك).

إِنَّ فِي خَلْقِ السَّمَاوَاتِ وَالأرْضِ وَاخْتِلافِ اللَّيْلِ وَالنَّهَارِ لآيَاتٍ لأولِي الألْبَابِ الَّذِينَ يَذْكُرُونَ اللَّهَ قِيَامًا وَقُعُودًا وَعَلَى جُنُوبِهِمْ وَيَتَفَكَّرُونَ فِي خَلْقِ السَّمَاوَاتِ وَالأرْضِ رَبَّنَا مَا خَلَقْتَ هَذَا بَاطِلا سُبْحَانَكَ فَقِنَا عَذَابَ النَّارِ

“Sesungguhnya dalam penciptaan langit dan bumi, dan silih bergantinya malam dan siang terdapat tanda-tanda bagi orang-orang yang berakal. (iaitu) orang-orang yang mengingat Allah sambil berdiri atau duduk atau dalam keadaan berbaring dan mereka memikirkan tentang penciptaan langit dan bumi (lalu berkata): “Ya Tuhan kami, tiadalah Engkau menciptakan ini dengan sia-sia. Maha Suci Engkau (سبحانك), maka peliharalah kami dari siksa neraka”” (QS. Ali Imraan: 190-191)

Sunnah ucap Subhanallah bila sampai ke puncak

Jika kita melihat sesuatu yang boleh membuatkan kita takjub dan kagum ketika melihat ciptaan Allah jangan kita lupa mengucapkan Subhanallah, Maha Suci Engkau (سبحانك). Wallahualam.

Jangan adat mematikan sunnah.

Kredit: Page Jalan-jalan Cari Ilmu

Catat Ulasan

3Ulasan

Terima kasih, lain kali komen lagi ea... ^_^
P/s: KOMEN YANG MENGANDUNGI LINK/URL AKTIF TIDAK AKAN DIAPPROVE. TQ

Catat Ulasan

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Check Now
Accept !