div id='header-inner'>

Sedap Betul Layan Keranggupan Keropok Cendawan Enoki

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم 
(Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang)


Sedap Betul Layan Keranggupan Keropok Cendawan Enoki | Gara-gara facebook lagi... Menjadi betul resepi viral ni... Pantang nampak mula nak buat... Tambah kalau resepi tu jenis senang nak buat.

Resepi yang lalu di wall facebook, kalau yang best memang akan MF simpan dan bila ada masa dan cukup bahan MF akan buat.

Sabtu lepas window shopping cari barang dapur dengan suami... Dalam dok mencari barang, terpandang tepung bestari... Terus teringat resepi keropok cendawan enoki...

Terus beli tepung bestari dan cendawan enoki... Mujur ada jual... Tak mahal pun cendawan ni... Sebungkus kecil tu baru RM1.50 je...

Balik rumah, dah petang sikit baru cuba buat... Tak susah pun... Hanya dua bahan...

Sedap Betul Layan Keranggupan Keropok Cendawan Enoki

Resepi Cendawan Enoki


Bahan-bahan:

  • Cendawan enoki
  • Tepung bestari.. MF guna perisa hot and spicy...


Cara-caranya:

  • Potong akar dan basuh cendawan dan toskan hingga kering.
  • Gaulkan tepung bestari hingga rata.
  • Panaskan minyak hingga betul-betul panas. Kalau tak nanti serap minyak.
  • Dah kekuningan, boleh angkat dan toskan...



Pertama kali buat, tak sampai 5 minit.. Licin sepinggan... Gayanya kena buat lagi... Memang sedap layan keropok cendawan enoki ni waktu petang.. Layanan.... 

Catat Komen

4 Ulasan

  1. Alaaa...ni semua nak suruh SA buat la ni kan...ni fav dania ni..

    BalasPadam
  2. eh..viral yea..napa ketinggalan ni..boleh try ni..mcm senang je nak buat...:D

    BalasPadam
  3. Assalamualaikum MF...layan mkn ptg2 mmg sedapkan...

    BalasPadam
  4. dhla comei2 msti sedap layan kan.... sedar2 abis je kt pinggan tu

    BalasPadam

Kata-katamu, inspirasi blog ku...
Syukran Jazilan, atas bicara indah anda...
Terima kasih, lain kali komen lagi ea... ^_^

Emoji
(y)
:)
:(
hihi
:-)
:D
=D
:-d
;(
;-(
@-)
:P
:o
:>)
(o)
:p
(p)
:-s
(m)
8-)
:-t
:-b
b-(
:-#
=p~
x-)
(k)