2 Cara Jana Income USD Melalui Iklan Selain AdSense

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم 
(Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang)

2 Cara Jana Income USD Melalui Iklan Selain AdSense | Sana sini blogger cerita pasal adsense aje.. Yang tak de income adsense atau mohon tapi belum diluluskan ni rasa terpinggir dan terasing... 

Dan lagi teruk bila ada yang kata, adsense ajelah yang terbaik.. Yang jana income selain adsense maksudnya apa? 

Sedih kan bila ada blogger yang rasa bagus sebab dia boleh buat duit dengan adsense... Tapi tak pe... Yakin dengan rezeki Allah Yang Maha Luas.. 

Blog MF memang dah lama lulus adsense tapi entah mana silapnya, masih tak dapat nak merasa income adsense walaupun 0.01 sen pun... Tapi MF tak putus asa.. MF cari jalan lain.. Untuk merasa duit USD melalui pasang iklan... Biarlah tak banyak dan tak popular macam orang lain... Tapi kita dengan cara kita. 

MF ada dua iklan MF pasang untuk jana duit USD melalui blog... 

Iklan pertama dari Shareaholic.. 

Shareaholic ni asalnya MF pasang sebab widget je.. Ada widget icon media sosial untuk share info dari blog terus ke media sosial... 



Entah macam mana... Tertiba terpandang perkataan "earning".. Bila klik rupanya ada lebih kurang 17 USD lebih dah.. Aik... Bila masa pula boleh dapat income??? Dan sejak tu MF mula setting apa yang patut dan sejak itu jugalah setiap hari ada earning dari Shareaholic. 

Iklan kedua dari Propeller Ads.... 

Terpandang iklan ni dari satu blog dari Indonesia... Mula mencari pasal iklan ini... Rupanya iklan ni ramai blogger di seluruh dunia guna dan pasang... Cuma kat Malaysia takde orang pasang.. Ye lah... Blogger Malaysia ni pandang adsense je kan... 

Propeller Ads ni sesuai untuk yang nak jana iklan  USD tapi trafik kecil... Sebab caranya mudah sangat... Cuma masukkan coding yang diberi pada cod html...pastu biarkan diorang buat kerja...


MF baru join propeller ads ni selepas kecewa dengan adsense... Setakat ni selepas seminggu pasang dapat la lebih dari 1 USD... Tu pun pasang 1 jenis iklan je... Kalau pasang banyak jenis lagi kencang income. Memang dah ada blogger Indonesia yang cash out dan terima bayaran dari propeller ads ni... Tunggu hingga 100USD baru akan dibayar melalui kaedah pembayaran yang pelbagai... Macam MF pilih PayPal aje la senang... 

Bagi yang nak join... Boleh klik banner di bawah untuk sign up... Senang aje caranya... Lepas dapat email... Akan dapat tutorial camne nak pasang iklan dan sebagainya.... MF pun belajar dari tutorial yang dia bagi aje.. 


Propellerads


Kedua-dua jenis iklan ni boleh pasang kat seberapa blog yang kita ada... tak seperti innity..atau adsense yang perlukan akaun penuh untuk buat camtu... 

Setakat ni itulah pengubat hati sementara nak cari punca dan masa untuk set up iklan adsense yang bermasalah tu... Mungkin juga masalah template... Ntah lah.. 

Buat masa sekarang ni.. Iklan keluar tapi tak aktif. Jadi tak jana apa-apa income pun.. Sekadar hiasan aje la tu... Memang banyak karenah dan kena study lebih dengan adsense nih... Takpe la..rezeki itu luas... Jadi,tak de cara ini..ada cara lain..asalkan bukan iklan arak atau lucah... MF pasang je.. Tapi kalau ada iklan lucah, tanpa kompromi, akan disekat serta-merta...biarlah takde duit asalkan bukan yang haram... Jadi, bersangka baik..ada la sebab kenapa masih tak dapat jana income dengan adsense kan...ada rezeki lain lagi...

Bagi nak cuba dua jenis iklan ni dipersilakan...income takdelah sekencang adsense kannn... tapi ok la/..sehari dapat sesen dua...dari tak ada kan...syukurrr...alhamdulillah...

Catat Ulasan

6 Ulasan

  1. Alhamdulillah terima kasih Cikgu MF....terima kasih perkongsian...

    BalasPadam
  2. Wani nak cuba lah :D
    Terima kasih sharing kak MF (:

    BalasPadam
  3. wah..tq kak share. ida bru je join adsense ni

    BalasPadam
  4. Whoa, thanks share..ok, nak terjahh

    BalasPadam
  5. Adsense pernah try, entah bila lulus tak tahu, tiba2 dpt mesej lulus tarik balik. Hehe. Mmg banyak karenah adsense. Malas plk nak try. Ada gak try baca pasal iklan usd ni tp biasalah kalau nak jana, satu hari kena ada trafik minimum 10k, baru nampak hasil, kata seorang blogger Indonesia... Takpa lah, ada rezki tak ke mana...

    BalasPadam
  6. Terbaik tuan. Boleh dipertimbangkan ni

    UNTUK MENDAPATKAN RESEPI BOLEH LAYARI Http://1001resepimama.blogspot.com

    BalasPadam

Kata-katamu, inspirasi blog ku...
Syukran Jazilan, atas bicara indah anda...
Terima kasih, lain kali komen lagi ea... ^_^