November 17, 2016

Siap Potong 4 Helai Shawl

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم 
(Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang)

Sementara ada masa terluang, anak-anak tengah tidur dan si kakak pun baru selesai siapkan dia dan pergi ke sekolah... Takde buat apa, baik potong shawl sementara ada mood..

Kain tu dah lama beli... tapi nak memotongnya makan tahun baru jadi shawl..hehe.. maklumlah... kalau anak  tak tidur takde makna nak pegang gunting...

Alhamdulillah... pagi tadi ada mood, ada masa, ada ruang untuk gunting... maka..siaplah gunting empat helai Shawl...


Dua helai Shawl khimar saiz XXL tempahan dari kawan sekolah... Dan dua helai lagi Shawl Butterfly Satin untuk MF sendiri..

Sejak reti potong Shawl sendiri ni rasa malas sikit nak membeli Shawl dah... buat sendiri... boleh adjust labuh mana kita nak. dan sememangnya lebih puas hati...

Suami ada juga bagi galakan untuk jual Shawl sendiri... waaa... tapi takde masa nak buat... jadi,  biarkan dulu la impian nak jadi tauke Shawl ni.. Hehe.. insha Allah satu hari nanti kan... mungkin boleh jadikan MF jutawan Shawl.. hehe.. doa-doakan.. 

7 ulasan:

  1. a'aa... betul sis, better potong shawl sendiri boleh ukur labuh n besar yang kita nak...

    BalasPadam
  2. Syoknya kalau pandai jahit sendiri..keluar duit untuk beli kain je...kalau beli confirm dah mahal kan..

    BalasPadam
  3. Cik akak ni. Bila masa lagi nak pandai buat shawl..asyik gagal je dgn mesin jahit..haha

    BalasPadam
  4. wahh terang-terangnya colour collection tuh...

    BalasPadam
  5. wah bagus idea suami MF tu
    lagipun memang nampak cantik tu =)

    BalasPadam
  6. bestnya pandai buat shawl sendiri!

    BalasPadam

Kata-katamu, inspirasi blog ku...
Syukran Jazilan, atas bicara indah anda...
Terima kasih, lain kali komen lagi ea... ^_^