Ticker

6/recent/ticker-posts

[REVIEW] Kloken Spray Mop dari Go Shop!

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم 
(Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang)

Tengok TV pun boleh habis duit juga... Ingat dok rumah boleh jimat.. takde maknanya sejak tahu shopping online.. bertambah parah bila suami pun kaki shopping online juga... untung tu ada, cuma kena pandai kawal nafsu la kan... kalau tak mau makan meggi je hujung bulan...

Terjebak lagi dengan Go Shop bulan ni... Apa pun, beli kelengkapan rumah takde lah membazir... untuk mudahkan kerja juga... Tengok demo menarik.. memang terpikat la.. tambah kalau barangan dapur dan kelengkapan rumah.... kalau harga bawah RM200 tu memang buatkan kami laki bini rambang mata... haishhh...

Bulan ni, beli dengan Go Shop lagi... terpengaruh iklan... dan melangsaikan niat hati iaitu nak bagi reward kepada Mr. Mama... siapa lagi... suami sendiri la... Suami MF Mr. Mama... bekerja dari rumah... bukan WAHM, tapi WAHD... hehe.. atau penuhnya Working At Home Daddy... Jadinya, MF memang niat nak membeli satu alat kelengkapan rumah yang lebih memudahkan dia buat kerja rumah sambil jaga anak ni...

Salah satu perkara lazim ibu atau suri rumah buat bila ada anak, ialah kemas rumah kan... Setiap hari mesti kena sapu rumah berkali-kali dan paling tidak mop rumah satu kali... jadi, pernah terpandang kawan Facebook MF post kat Facebook pasal Spray Mop... tertarik betul.. terus survey kat Lazada nak beli... tapi tunggu gaji... dalam dok menunggu tu, tertengok kat Go Shop pula... ada juga jual.. harga pun tak mahal sangat... apa lagi... gaji je laju je order... hehe...

Sama seperti sebelum ni, MF pilih cara COD, alhamdulillah dalam 4 hari sebab termasuk hari cuti, sampai barang yang ditempah... Alhamdulillah...


Teruja mencuba... Alhamdulillah.. memang puas hati dan senang dan mudah kerja mengemop lepas ni... Tak payah nak sakit belakang, tekan perah mop dan usung baldi lagi...


Satu set spray mop jenama kloken ni dapat 8 helai pelapik mop... 4 helai untuk lantai tile, dan 4 lagi untuk permukaan yang kasar seperti kayu...

Memang mudah sungguh la... spray-spray terus mop... sabun terus siap dalam bekas yang tersedia... tu yang best tu... bila guna mop tu, lantai pun cepat kering... jadi, tak perlu lagi nak kurung anak-anak dalam bilik lepas mop... tunggu dalam seminit terus kering selepas mop... memang sesuai sangat untuk kegunaan suri rumah... mudah kerja... berbaloi beli...

Harga.. MF rasa, ok sebab Free Delivery kan... dan set pun siap dengan 8 helai pelapik mop... kalau beli kat tempat lain biasanya dia bagi dua helai sahaja... kena beli tambah la pula kan... Jadi, yang ni dah siap 8 helai... tak perlu nak beli yang lain lagi dah... guna la sampai tak boleh nak guna dah...

Memang mudah dengan Go Shop... tapi beli mana yang rasa betul-betul perlu dan membantu dan harga mampu milik... Kalau yang mana rasa tak kerap guna sangat, memang tak beli pun... Jadi, berbelanja dengan akal bila shopping online ni, jangan ikut nafsu... barulah tak membazir dan poket tak kering. 

Catat Komen

6 Ulasan

  1. wah.. bagus tu.. nak blik jgk lah..cik nor stakat ni bli vacum n mesin pemutar kek jer baru..:)

    BalasPadam
  2. hah..tulah..teringin sangat nak beli satu barang tu dengan go shop...emmm..xtaulah tercapai ke tak impian tu..

    BalasPadam
  3. sy pon pkai jenis mcm ni gak...sng sgt2

    BalasPadam
  4. Go shop ni astro kan. Kita selalu nengok wow shop. Memang tahan nafsu jer dari membeli ☺

    BalasPadam

Kata-katamu, inspirasi blog ku...
Syukran Jazilan, atas bicara indah anda...
Terima kasih, lain kali komen lagi ea... ^_^