div id='header-inner'>

Khidmat Buat Resit Bank Palsu!

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم 
(Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang)

Khidmat Buat Resit Bank Palsu!

Risiko jual beli Online... 
Bukan pembeli je berisiko ditipu penjual... Tapi kini penjual pun berisiko kena tipu dengan pembeli...

Yang terkini... Penipuan resit bank sebagai bukti pembelian... Ada dah penjual kena tipu... Bukan puluhan ringgit bahkan ada sampai ribuan ringgit... Macam kena Pukau pulak gayanya....sebab mudah percaya... 

Alhamdulillah... Kami pun buat bisnes Online.. Setakat ni takde kena tipu lagi dengan pembeli Online ni... Kalau bab pembayaran... Kami memang semak dulu dalam akaun bank sebelum proses tempahan pelanggan... Sah duit masuk baru kami buat... Kalau tak, walaupun dah disertakan bukti sekalipun... Kami tak kan proses hinggalah duit masuk dan kami terima bayarannya. 

Kalau setakat bagi resit atau forward SMS pengesahan dari pihak bank... Belum tentu boleh percaya.. 

Jadi, buat penjual Online... Hati-hati jangan sampai terpukau dengan pelanggan macam ni... Kalau boleh semak juga latar belakang pelanggan kita... Semak la kat Facebook atau whatsappnya... 

Alhamdulillah... Setakat ni takde la bunyi komplen yang buruk kami terima... Alhamdulillah... 

Catat Komen

4 Ulasan

  1. Eiiii takutnya.. Ade jugaq org yg buat gini ye

    BalasPadam
  2. Nasib baik bisnes saya banyak guna off line. Kalau on line pun saya akan check dulu baki duit dalam bank. baru saya pos barang pada customer.

    BalasPadam
  3. Macam macam cara nak ambik untuk orang sekarang nih :/

    BalasPadam

Kata-katamu, inspirasi blog ku...
Syukran Jazilan, atas bicara indah anda...
Terima kasih, lain kali komen lagi ea... ^_^

Emoji
(y)
:)
:(
hihi
:-)
:D
=D
:-d
;(
;-(
@-)
:P
:o
:>)
(o)
:p
(p)
:-s
(m)
8-)
:-t
:-b
b-(
:-#
=p~
x-)
(k)