div id='header-inner'>

Apa Pentingnya Simpan Gambar Hari Kelahiran Anak!

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم 
(Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang)


Zaman moden... Dan canggih.. Setiap memori kalau boleh nak ambil gambar kenangan kan... Tambahan pula zaman ada kamera ni... Sangat rugi kalau tak manfaatkan teknologi yang ada...

Jika dulu, MF macam tak kisah sangat bab gambar anak ni... Tapi bila tengok cerita Doraemon ni... Rasa touching la hai... Rasa penting sangat rakam gambar kenangan anak-anak...

Tengoklah... Rasa touching sangat cerita ni...


Lepas ni memang akan simpan baik gambar anak-anak...
Dalam proses MF nak buat photobook sendiri pula... Kalau ikutkan boleh je tempah kat kedai gambar.. Online pun dah de sekarang ni... Tapi... MF nak buat sendiri juga... Lebih puas hati kan... Cuma tak berkesempatan nak buat lagi...

Pentingnya rakam gambar kelahiran dan detik membesar anak-anak... Sebab zaman sekarang zaman teknologi... Kalau zaman kita dulu... Zaman MF dulu, takde gambar pun tak kisah sebab MF tahu... Keluarga MF bukan orang senang... Duduk jauh di pedalaman kampung... Jadi, takde la gambar masa kecil... Tapi tak kisah... Namun, zaman anak kita nanti mungkin jadi macam nobita... Bila dewasa dia akan tanya mana gambar hari pertama dia lahir... So, penting untuk simpan gambar tu...

Tapi MF tetap memilih untuk simpan sendiri dn tak kan simpan di Internet... Sebab pengalaman sendiri... Satu web yang pernah ada simpan gambar kenangan, akhirnya web tu hilang begitu sahaja... Dah rugi... Dan bahaya pun ada sebab tak tahu la pemilik web tu buat apa dengan gambar kita kan.... Jadi, simpan sendiri atau buat photobook adalah langkah selamat untuk pastikan gambar tu tahan lama... Kalau simpan softcopy...buat back-up banyak-banyak...

Jadi... Simpan lah memori indah dan kenangan anak-anak kita... Agar dia boleh bercerita kepada kawan-kawan dan zuriatnya yang akan datang.... 

Catat Komen

0 Ulasan