div id='header-inner'>

JJCM: ABC KELAPA PASIR GUDANG!

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم 
(Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang)


JJCM: ABC KELAPA PASIR GUDANG! | Semalam... Jenjalan petang... Suami ajak bawa maknye jenjalan melawat kawan lama a.k.a jejak kasih... Dan serentak dengan tu, terus la plan nak servis kereta sekali... Waktu untuk tukar minyak hitam... Dah lebih had...

Walaupun dah buat temujanji dengan pihak Proton, tapi rasa lama sangat... Sedangkan millage dah lebih... Jadi, ambil keputusan untuk walk in je di mana-mana proton servis area Masai atau Pasir Gudang...

Cari punya cari... Yang berhampiran dengan rumah kawan mak tu ialah proton servis Taman Bukit Dahlia, Pasir Gudang.

Singgah tanya, dia minta datang jam 2 petang... Lepas buat appoitment tu, terus kami ke rumah kawan mak di Taman Kota Masai.

Sementara dok tunggu tuan rumah sediakan juadah... Jam dah dekat kul 2... Tinggalkan mak dan si kakak kat rumah kawan dia, sementara tu MF dan suami serta bawa si adik ke proton servis....

Dalam masa dok menunggu tu, ada la satu famili ni makan ABC dalam kelapa... Nampak macam unik... Hmmm... Dah siap servis tu, terus la cakap kat suami...

Rupanya dekat je gerai jualan ABC KELAPA ni dengan Proton Servis... Terus minta suami belikan...

Mula macam nak beli dua.. Tapi rasa macam banyak pula... Jadi, suami beli satu je...

Tertarik sebab unik kan... Isi kepala dibuat Coconut Shake, tapi tempurung kelapa tu dibuat bekas isi ABC...

JJCM: ABC KELAPA PASIR GUDANG!

Meriah ABC nya... Boleh tahan sedap juga... Ada cendol dan banyak bahan... Siap ada dua cup aiskrim diatasnya... Harga untuk ABC kelapa ni... RM7.

Fuhh.. Puas makan... Banyak... Tak larat nak habiskan... Mujur beli satu... Kongsi pun tak habis makan... Kena pula semalam memang hari yang panas berangin... Memang nikmat betul layan ABC kelapa nih... Alhamdulillah...

Jika ada yang nak merasa..
Cari sahaja Proton Servis Taman Bukit Dahlia, Pasir Gudang... Dekat juga dengan KFC... Gerai tepi jalan sahaja...  Kalau dari Taman Kota Masai lebih kurang 10 ke 12 minit perjalanan... Boleh la kalau nak mencuba...

MF jarang jenjalan sangat dok johor ni.. Tapi kalau terjumpa yang best, memang layan aje... Kalau yang dok viral tuh... Memang jarang nak melayan..  Sebab kita ni bukan food hunter atau memang kaki travel... Cuma jalan dan terserempak...  gitulah kekdahnya JJCM kami ni... Hehe

Catat Komen

4 Ulasan

  1. ohh, akak tinggal sana ke, saya pun duk area masai, taman rinting,

    haaa.. sedap benar ek yg ni? berdekatan petronas gak kan, hehe..tapi tak perrnah beli plakk, huhu..tq share !

    BalasPadam
  2. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  3. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam

Kata-katamu, inspirasi blog ku...
Syukran Jazilan, atas bicara indah anda...
Terima kasih, lain kali komen lagi ea... ^_^

Emoji
(y)
:)
:(
hihi
:-)
:D
=D
:-d
;(
;-(
@-)
:P
:o
:>)
(o)
:p
(p)
:-s
(m)
8-)
:-t
:-b
b-(
:-#
=p~
x-)
(k)