SEDIH FOLLOWER TURUN NAIK???

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم 
(Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang)

Sedih ke follower turun naik? Dalam medan sosial itu perkara biasa kan... Tapi jangan tak tahu, ada yang kecoh dan sedih bila follower tak ramai... Apatah lagi tetiba orang unfollow dia.  MF takde sedih mana kalau orang unfollow tetiba kat facebook... Sebab tak tahu dah berapa ramai kawan di facebook tu... Tapi sedih juga la kalau yang unfollow dan unfriend tu kawan kita yang memang kita kenal...

Tapi kata-kata ini, sebagai renungan kita... Tak usah risau tak ramai follower sama ada di blog, facebook, instagram atau twitter sebabnya kita akan berseorang juga satu hari nanti...


Jadi, tak perlu sedih ye...
Yang perlu kita sedih kan... Adakah kawan yang follow kita mampu bawa kita dan dekatkan kita kepada Allah... Jika Ya, Alhamdulillah.. Jika tidak, tak usah risau... Risaulah jika amal bekalan belum cukup untuk kita bawa ke alam barzakh dan alam akhirat sana... 

Catat Ulasan

10 Ulasan

  1. jom join ga ni,,,rm200 menanti anda!

    http://nasuha-itsmyessay.blogspot.my/2015/09/giveaway-rm200-by-mkhaicom-2015.html

    BalasPadam
  2. kan, saya pon jns x kisah sgt bab follower tu
    pa pe nice sharing
    tenkiu mf

    BalasPadam
  3. tq atas nasihat tu MF. sy kdg2 mcm tertanya2 knp tetiba follower berkurang terutama kat ig. kalau kat fb sy xperasan sgt. tp sy ber-media sosial bkn sebab nak follower beribu berjuta :)

    BalasPadam
  4. kadang2 tu terasa gak..kenapa erk..diaorang unfollow kite..dari situ kita kena cari puncanya..sama ada apa yang kita sharekan tu..orang suka atau tidak..mungkin ada sesuatu yg tak kena di situ

    BalasPadam
  5. betul tuh maria!I support 100%
    Btw,klik nuff TheFaceShop Kim Soo Hyun tuh!
    jom sggh blog sy :
    http://aimanbudakbaik93.blogspot.my/2015/09/short-trip-to-langkawi-island-hopping.html

    BalasPadam
  6. Betul..salam penghulu hari MF

    BalasPadam
  7. betul2..x usah sedih.

    BalasPadam
  8. Itu semua normal kan.. usah bersedih..")

    BalasPadam
  9. aida x brape kisah brape ramai follower blog aida.
    yg aida kesah, aida follow blog org dgn setia.
    kita ikhlas, in shaa Allah org lain turut ikhlas kat kita.

    BalasPadam

Kata-katamu, inspirasi blog ku...
Syukran Jazilan, atas bicara indah anda...
Terima kasih, lain kali komen lagi ea... ^_^