Tip: Kalau Nak Murah Rezeki, BUAT NI!!!

Alhamdulillah...

Jaga dan pelihara hubungan silaturrahim selagi ada..

Elak cari pasal dengan orang...

Kalau orang cari pasal dengan kita...
Berlapang dada dan maafkan...

Insha Allah...
Tips yang mudah untuk diamalkan tapi agak susah nak kekalkan sebab atas faktor tertentu...

MF pun sedih juga bila ada saudara, ada kawan yang dikenali tapi diorang putuskan perhubungan dan jauhkan diri dari kami sebab tak sependapat... Patut ke camtu???

Hmmm... Takpe la kan... Yang pasti bukan MF yang putuskan perhubungan tu kan..  Dan MF dah maafkan diorang...  Biarlah... Kita bukan boleh paksa kan...

Apa pun MF syukur, sebab persahabatan MF dengan kawan karib MF dari zaman sekolah masih terpelihara...  Dan MF juga berusaha pelihara hubungan antara adik beradik kami... Insya Allah... 


Catat Ulasan

8 Ulasan

  1. Menghadiri jemputan open house raya dpt eratkan hubungan silaturrahim

    BalasPadam
  2. Nak menjalin ukhwah itu sangat mudah..hendak mengekalnya pula sangat sukar..

    BalasPadam
  3. betul tu Kak Maria.. bila kita pegi mana2.. ada pluang
    buat kawan.. tegur saja.. tak rugi pun.. sebarkan salam dan bina
    perhubungan =)

    BalasPadam
  4. Selain itu manfaatnya pjg umur jika menjaga dan menjalin tali silaturrahim.

    BalasPadam
  5. Betul tu MF. Mudah tapi tak semua orang suka nak buat. Sempena hari raya ni boleh la saling berkunjung eratkan silaturahim.

    Jemput singgah ke blog saya, VitaminSuci. Saya dah add link blog awak di bloglist saya. Terima kasih.

    BalasPadam
  6. Aah, saya pun ada terbaca mutiara kata ni. Walaupun diri agak malas ikut mak ayah beraya, tapi kenang kan balik, sebagai anak, kita kena kekalkan silaturrahim dengan kawan-kawan mak ayah.

    BalasPadam
  7. selamat berkenalan..nak pjgkan silaturrahim jgak...

    BalasPadam
  8. Indahnya jika kita menjaga silaturrahim..

    BalasPadam

Kata-katamu, inspirasi blog ku...
Syukran Jazilan, atas bicara indah anda...
Terima kasih, lain kali komen lagi ea... ^_^