Type Here to Get Search Results !

Cara Hadapi Orang Yang Mulut Longkang!

Cara hadapi orang mulut takde insurans... Memang diamlah yang terbaik... Sebab jika dibidas..dia akan membidas balik... Jadinya, kita dan dia sama sahaja...

Marah itu dari apa...dan lawan api adalah air... Air itu ialah DIAM!!!


Catat Ulasan

14 Ulasan
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
  1. yup..betul tu...even ida sndiri pun kalau marah..jgn tnya apa2..nnti kita akn rasa lbh marah..

    BalasPadam
  2. Agree...berdiam lebih baik dari melawan kan,.,..

    BalasPadam
  3. Betul2.. Thanks sharing tips dri ustaz don..;)

    BalasPadam
  4. setuju!! tapi kadang kalau perlu bidas boleh juga hihi... matikan ayat dia :p

    BalasPadam
  5. Gitulah kak ..tapi ada gak roang yang sengaja nak provoke kita nak bagi kita menjawab balik apa yang dia kata tu. Sebaiknya ...diam je la

    BalasPadam
  6. sngt22222 sdih tau bila diri ni dikatakan mulut longkang.huhu.
    mmg saya yg diam.hanya air mata mengalir masa tu.
    akhirnya orang tu yg berhenti kerja..

    BalasPadam
  7. Moga lepas nie Zumal pun akan diam jika dengar si mulut longkang bercakap ^^

    BalasPadam
  8. aaaa betul2.. diam saja tapi tu yang susah sngt nak buat.
    rasa berkobar2 nak menjawab.. kalo dak dikatakan kita ni penakut la apala..
    tapi kalau boleh elak la cakap2 buruk ni..

    BalasPadam
  9. Huhuhu x suka bercampur dgn mulut longkang sbb hati ini terlalu fragile...

    BalasPadam
  10. betul setuju dengan ustaz don... kita xperlu cakap pape, pada orang yg mulut lgkg ni...kalau kita layan, kita same jer...lebih baik diam...silent is wisedom :D

    BalasPadam
  11. Diam, adalah yang terbaik dan sebaik-baik perbuatan..

    BalasPadam
  12. Ramai staf aku mulut longkang, x kira staf laki mahupun wanita.

    BalasPadam

Kata-katamu, inspirasi blog ku...
Syukran Jazilan, atas bicara indah anda...
Terima kasih, lain kali komen lagi ea... ^_^
P/s: KOMEN YANG MENGANDUNGI LINK/URL AKTIF TIDAK AKAN DIAPPROVE. TQ

Top Post Ad

Below Post Ad