GuidePedia

7
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم 
(Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang)


Perkongsian dari Dr. Mahani Razali..
Cara buat warna air yang lebih selamat dan jimat untuk anak-anak yang sedang membesar.

Bahan-bahannya:
3 Sudu besar gula
1/2 sudu besar garam
1/2 sudu tepung jagung
2 cawan air
pewarna makanan

Cara membuatnya:
Adunkan ke semua bahan. 
Panaskan sehingga bahan-bahan tersebut agak pekat.
Sejukkan dan masukkan ke dalam botol.

Memang menarik... Mesti anak-anak suka kan..
Thanks for reading: Cara Buat Warna Air Untuk Anak-anak!

Catat Ulasan

  1. mcm menarik jer..
    bkn kanak2 je suka nie.
    orang dewasa pun terliur kalau dh sejuk :)

    BalasPadam
  2. Singgah petang..
    wah!senang aje upernyer buat dia...
    boleh try ni....

    BalasPadam
  3. Nak lebih natural pewarna mknn tu buat sendiri..eg hijau blend daun pandan..

    BalasPadam
  4. menarik nih... boleh cube bt nih.... mekasih share yek dik

    BalasPadam
  5. ada gula... nasib baik gula xde gst..haha
    xde gunakan bahan kimia, bagus utk anak2 main mewarna kat rumah especially yg kecik2 tu

    BalasPadam
  6. wah!!! jimat nya. senang jugak nak buat. Teringat dulu2 suka sangat beli warna air. bajet2 pandai melukis. haha

    BalasPadam

Kata-katamu, inspirasi blog ku...
Syukran Jazilan, atas bicara indah anda...
Terima kasih, lain kali komen lagi ea... ^_^

 
Top