Kasut Putih Semula Dengan Ubat Gigi

Maria Firdz
8
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم

MF pernah kongsikan kegunaan lain ubat gigi kat sini...
Salah satunya, memutihkan kasut..

Semalam MF buat eksperimen...nak tengok betul ke.. kebetulan juga kasut getah MF tu memang dah kotor betul... tapi MF lupa pula nak ambil gambar sebelum... takpe lah... sebab tak terpikir nak kongsi kat blog...


Sekali MF basuh semalam..guna ubat gigi... sental dengan berus... masa lepas basuh tak nampak sanagt... tapi lepas kering... memang betullah... putih betul.. macam kasut baru pula.. memang betullah ubat gigi boleh putihkan kasut juga...bukan putihkan gigi je tau... hhehe...

Jadi, buat ibu-ibu yang kena sental kasut sekolah anak tu, boleh la beli extra ubat gigi... buat basuh kasut... hehe... memang ternyata putih...

Suka tengok kasut lama jadi kasut baru semula.. hhe... dah empat tahun kasut ni.. tapi masih selesa di pakai... sebab kasut getah kan. lembut dan ringan... tak sakit kaki.. 

Catat Ulasan

8Ulasan

Terima kasih, lain kali komen lagi ea... ^_^
P/s: KOMEN YANG MENGANDUNGI LINK/URL AKTIF TIDAK AKAN DIAPPROVE. TQ

  1. boleh cuba petua nie....memang nampak baru...

    BalasPadam
  2. kasut getah ok la kot..kalau kasut sekolah boleh ke sebab kasut sekolah macam kain kan??saya ni kalau basuh kasut sekolah anak.tak de buih banyak rasa tak puas je.. heheh

    BalasPadam
  3. erkk..gigi kita ni pakai ubat gigi pon tak putih camtu

    BalasPadam
  4. Hahaha nanti nak try kat kasut sekolah kakak la ....! :)

    BalasPadam
  5. Salam,

    Saya pun dapat viral ttg kegunaan lain ubat gigi ni cuma belum berkesempatan mencuba..

    BalasPadam
  6. Tu kasut getah ....xpi klu kasut sekolah boleh ke??

    BalasPadam
Catat Ulasan

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Check Now
Accept !