div id='header-inner'>

Tunjukkan catatan dari September, 2014Papar semua
MyCyberSale: Tawaran Diskaun Sehingga 90%

Semalam dapat SMS dari celcom pasal MyCyberSale... Mula aku tak kisah.. Tapi selepas terperasan ada satu butik online buat tawaran dan jualan murah melalui #MYCyberSALE ni... Apa itu #MYCyberSALE??? Perbadanan Pemb…

Beza Anak Lelaki dan Anak Perempuan

Beza Anak Lelaki dan Anak Perempuan | Biasakan bila kita umpa kengkawan atau saudara mara yang ada anak sebaya anak kita, pasti akan dibandingkan juga secara tak langsung. Tapi situasi ni membuatkan si ibu rasa kurang sena…

Pati Ikan Haruan dan Gamat Berbahaya untuk Luka Pembedahan???

Biasa kan kita dengar orang bagi petua, nak luka cepat baik makan ikan haruan atau pati gamat. Bahkan kalau kita luka kecil pun mak kita biasa sapu minyak gamat. Dulu, aku suka baca akhbar bahagian perubatan moden... sala…

Persoalan Berkaitan Ibadah Korban

Hari Ahad ni dah raya lagi.. tapi tak terasa pun sebab kita tak puasa kan... Yang betul-betul rasa nak raya orang yang pergi Haji.. Ada ke yang nak buat kurban tahun ni??? Sejauh mana kita faham tentang ibadah korban??? Jom refr…

Pengorbanan dalam Kerjaya

Dalam keadaan tertentu, kadang kita perlu korbankan kehendak kita... Demi tuntutan sebuah pekerjaan... Namun! Kerjaya boleh jadi ibadah jika ikhlas... Tapi boleh jadi sebaliknya jika terpaksa... Dan pengorbanan kerjaya itu satu…

Aktiviti Makan-makan Dikala Hujan!

Rezeki dikala hujan... Santai-santai petang... Makan ramai-ramai... Memang betul boleh release kan tension... Rezeki dikala hujan... Ubi kayu rebus dengan sambal ikan bilis Cekodok pisang Puding buih bersama kuah susu Cempe…

Berapa Nak Bayar Pengasuh Anak?

Saja nak bebel sikit pasal pengasuh... Sebab nya terbaca luahan hati kawan facebook aku yang merupakan pengasuh anak orang lain...  Berapa nak bayar pengasuh anak??? Sebelum aku bebel, aku nak ingatkan kepada mak-mak yang k…

Kenali Enam Sifat Isteri Solehah!

Sumber: google images Allah SWT  berfirman: “Wanita (isteri ) solehah  adalah yang taat lagi memelihara diri ketika suaminya tidak ada dikeranakan Allah telah memelihara mereka.” (Surah An-Nisa: 34) Dalam ayat yang …

Hukum Melintas di Hadapan Orang yang Sedang Solat!

Ketika saf wanita sedang solat mengikut imam, terdapat seorang wanita lain melintas di hadapan mereka. Bukankah solat mereka tadi akan batal? Solat akan terbatal apabila dilintasi tiga yang tersebut; keldai, wanita, dan anjing h…

Kunci Keredhaan

ISTIGHFAR membuka pintu rahmat melapangkan hati dan fikiran serta menghilangkan kesempitan... ia adalah... kunci untuk mencapai redha sekaligus hidayah Allah... p/s: istighfar je lah untuk pulihka…

Mesin Deposit Duit Syiling!

Sekarang dah ada mesin khas untuk depositkan duit syiling ke dalam akaun.. Cuma kira dan asingkan ikut nilai yang betul.. Tak payah lagi nak beratur kat bank la kan...  Aku tak pernah cuba lagi..  NI ada senarai lo…

5 Rahsia Makanan Korea yang Simple Tapi Sedap!

Pernah makan makanan Korea??? Siapa suka makan??? Aku pernah nak cuba kimchi, tapi tengok pun dah semacam, tak jadi nak beli... Ada rahsia disebalik makanan orang Korea ni yang kita tak tahu.  Makanan umpama UBAT Masya…

Punca dan Tanda-tanda Apendiks

Punca dan Tanda-tanda Apendiks | Alhamdulillah, hari ni dah masuk hari kelima suamiku menjalani pembedahan apendiks... Alhamdulillah, dah beransur pulih cuma masih terasa bekas yang ditebuk untuk buang apendiks tu. Cuti selama…

Mana Duit Kita???

Renungan bersama... Duit kita bukanlah hak mutlak kita tetapi ada bahagian orang lain di dalamnya... Jadi, bersedekahlah...moga bahagian kita itu beroleh berkat... Posted via Blogaway: Entry Autopublish

Larangan Bagi Orang yang Berniat Korban

info untuk sesiapa yang nak buat korban tahun ni...

Bahana Cemburu Lelaki: Simbah Isteri dengan Air Panas!

sumber: google images Cemburu lelaki lagi teruk dari perempuan...  Cemburu buta menyebabkan seorang lelaki tergamak membelasah isterinya sebelum menyimbah air panas ke tubuh mangsa menyebabkan wanita itu menggelupur ke…

Renungan: Kerja Keras

hmmm... mood kerja hari ni.. lama dah tak ot hari sabtu ni...  kuatkan lah semangat... anggaplah ibadah supaya beroleh pahala... moga beroleh keberkatan

Cari Calon Jodoh: Jangan Terpedaya!!!

Rasa macam kelakar... Tapi memang ada... Mujur tanya hobi... Tapi boleh percaya ke??? Just santai2 petang kan... Cuma jangan mudah terpedaya dalam bab cari jodoh! Posted via Blogaway: Entry Autopublish

Larangan Mencela Makanan!

Sumber: google images Pernahkan kita dengar, alah makan itu tak sedap mana pun.. Makan kat rumah kenduri tu tak sedap la...  Nabi s.a.w mengajar kita beradab dengan makanan, melarang mencela makanan walaupun makanan tu…

Jangan Sabotaj Diri Sendiri!

Yeah!!! Yakin boleh... Jika orang lain boleh kenapa tidak aku! Yeah!!! Yakin boleh! You can do it!!! Jangan sabotaj diri sendiri!!! Setiap orang dilahirkan sebagai juara! So! YOU CAN DO IT!!! You are superwomen!!!! Nota…

Renungan: Cara Mengenal Hati!

Sumber:fb Renungkanlah... Kenali hati sendiri.. Posted via Blogaway: Entry Autopublish

10 Bahasa Sapaan Popular di Dunia!

Sumber: google images Bahasa sapaan, digunakan apabila nak tegur atau nak mulakan perkenalan serta jika nak bertanyakan sesuatu kepada orang yang kita baru kenali. Jom tengok 10 bahasa sapaan popular di dunia. Ni hao …

Muatkan lagi catatan Tiada hasil carian ditemui