Tunjukkan catatan dari September, 2014

MyCyberSale: Tawaran Diskaun Sehingga 90%

Semalam dapat SMS dari celcom pasal MyCyberSale... Mula aku tak kisah.. Tapi selepas terperasa…

Beza Anak Lelaki dan Anak Perempuan

Biasakan bila kita umpa kengkawan atau saudara mara yang ada anak sebaya anak kita, pasti akan…

Pati Ikan Haruan dan Gamat Berbahaya untuk Luka Pembedahan???

Biasa kan kita dengar orang bagi petua, nak luka cepat baik makan ikan haruan atau pati gam…

Persoalan Berkaitan Ibadah Korban

Hari Ahad ni dah raya lagi.. tapi tak terasa pun sebab kita tak puasa kan... Yang betul-betul rasa…

Pengorbanan dalam Kerjaya

Dalam keadaan tertentu, kadang kita perlu korbankan kehendak kita... Demi tuntutan sebuah pekerjaan…

Aktiviti Makan-makan Dikala Hujan!

Rezeki dikala hujan... Santai-santai petang... Makan ramai-ramai... Memang betul boleh release kan…

Berapa Nak Bayar Pengasuh Anak?

Saja nak bebel sikit pasal pengasuh... Sebab nya terbaca luahan hati kawan facebook aku yang merup…

Kenali Enam Sifat Isteri Solehah!

Sumber: google images Allah SWT  berfirman: “Wanita (isteri ) solehah  adalah yang taat la…

Hukum Melintas di Hadapan Orang yang Sedang Solat!

Ketika saf wanita sedang solat mengikut imam, terdapat seorang wanita lain melintas di hadapan mer…

Kunci Keredhaan

ISTIGHFAR membuka pintu rahmat melapangkan hati dan fikiran serta menghilangkan kesempit…

Mesin Deposit Duit Syiling!

Sekarang dah ada mesin khas untuk depositkan duit syiling ke dalam akaun.. Cuma kira dan asi…

5 Rahsia Makanan Korea yang Simple Tapi Sedap!

Pernah makan makanan Korea??? Siapa suka makan??? Aku pernah nak cuba kimchi, tapi tengok pun …

Punca dan Tanda-tanda Apendiks

Alhamdulillah, hari ni dah masuk hari kelima suamiku menjalani pembedahan apendiks... Alhamdulilla…

Mana Duit Kita???

Renungan bersama... Duit kita bukanlah hak mutlak kita tetapi ada bahagian orang lain di dalamnya.…

Larangan Bagi Orang yang Berniat Korban

info untuk sesiapa yang nak buat korban tahun ni...

Bahana Cemburu Lelaki: Simbah Isteri dengan Air Panas!

sumber: google images Cemburu lelaki lagi teruk dari perempuan...  Cemburu buta menyebab…

Renungan: Kerja Keras

hmmm... mood kerja hari ni.. lama dah tak ot hari sabtu ni...  kuatkan lah semangat...…

Cari Calon Jodoh: Jangan Terpedaya!!!

Rasa macam kelakar... Tapi memang ada... Mujur tanya hobi... Tapi boleh percaya ke??? Just sant…

Larangan Mencela Makanan!

Sumber: google images Pernahkan kita dengar, alah makan itu tak sedap mana pun.. Makan kat r…

Jangan Sabotaj Diri Sendiri!

Yeah!!! Yakin boleh... Jika orang lain boleh kenapa tidak aku! Yeah!!! Yakin boleh! You can do…

Renungan: Cara Mengenal Hati!

Sumber:fb Renungkanlah... Kenali hati sendiri.. Posted via Blogaway: Entry Autopublish

10 Bahasa Sapaan Popular di Dunia!

Sumber: google images Bahasa sapaan, digunakan apabila nak tegur atau nak mulakan perkenalan…

Muatkan lagi catatan Tiada hasil carian ditemui