Warna Pakaian Yang Sepadan Dengan Warna Kulit | Menjadi idaman semua untuk kelihatan bergaya dan tampil menawan. Tapi kadang kala warna pakaian yang kita pakai kelihatan canggung dan tidak sesuai dengan warna kulit kita ? atau mungkin lebih tepat lagi out of tune!
Jadi, jom kenali warna pakaian yang sepadan dengan warna kulit kita.
1) KULIT PUTIH
Individu yang memiliki kulit yang putih gebu sangat sesuai mengenakan waran pastel seperti coklat muda, biru muda, atau merah jambu. Namun, mereka juga tiada masalah dengan warna-warna yang lain.
2) KULIT KUNING LANGSAT
Lebih cantik jika mengenakan warna-warna yang tropika seperti jingga, hijau, merah, kuning dan biru. Ini akan menyerlahkan lagi penampilan si pemilik kulit kuning langsat.
3) KULIT SAWO MATANG
Sesuai dengan warna-warna lembut, namun usah ragu untuk mengenakan warna garang seperti unggu dan maroon.
4) KULIT GELAP EKSOTIK
Serlahkan gaya dengan warna-warna seperti busana berwarna tanah yang lembut. Malah boleh mencuba warna-warna seperti merah jambu lembut, kuning lembut dan sebagainya.
Kesan jika tersalah pilih warna
✘ Akan menyebabkan kulit kelihatan kusam.
✘ Menampakkan kelihatan lebih tua daripada usia yang sebenar.
✘ Menyebabkankelihatan berisi dan besar berbanding biasa.
✘ Menyerlahkan warna gigi yang mungkin kekuningan.
✘ Kecantikan semulajadi terselindung dan di kaburi dengan kesalahan memilih warna yang sudah lakukan.
Sumber: Karangkraf
mama..... ? apa saja kaler, semua belasah.. hihi
BalasPadamsama sperti sy... x smpt nk matching dee..heheh
PadamOkje ni agaknya kategori kulit mana yeh... putih gebu tu mmg tak masuk list....sawo matang mungkin!
BalasPadamklu org Melayu ni mmg sawo matang aje...
Padamkita suka warna merah, purple and pink..so far tak tenggelam lagi kot...
BalasPadammasih matching klu kulit sawo matang...
Padamkalau hitam manis kategori no.4 juga kan? hehe.. kulit aiza gelap..
BalasPadamklu gelap jgn pkai wrna oren atau hijau terang dh la.. hehe.. pelik ropernye nnt...
PadamSA semua kaler belasah...hehehe
BalasPadamHahaha..kita belasah je warna apa katanga tu..lepas tu mula la tebalkan muka kalau mcm tak kena je..kih..kih
BalasPadam