Ticker

6/recent/ticker-posts

Review Drama: Setia Hujung Nyawa Raya

Semalam sambil melayan anak dan en.somi selepas makan malam...en.somi buka satu drama best yg dulu aku dan dia sama-sama layan... Drama adaptasi novel "setia Hujung Nyawa".. Masa raya kami tak layan tv, tapi semalam ada drama "Setia Hujung Nyawa Raya" iaitu sambungan cerita Setia Hujung Nyawa tapi sempena raya... apalagi... layan lah kan dengan buah hati... hehe...

Seronok gak... watak Zain dan El... Zain yg melayan karenah El yg sarat mengandung di bulan Puasa.. kelakar pun ada, kesian pun ada... El jadi manja dan mengada-ngada sejak mengandung... kerjanya tido dan makan..kerja rumah dan masak-memasak semua Zain yg buat... sebab sayangkan El, dia buat semuanya... tapi dia tegur juga El utk cuba jgn lemau... tapi biasalah kan... 

Macam-macam trick dia buat utk jadikan El rajin... akhirnya dekat raya, dia berjaya pujuk El, balik kg dia beraya... diorg balik sebelum raya, dalam 2 atau 3 hari sebelum raya... Masa kat kg lah konflik cemburu berlaku... sebab Zain jumpe sepupu dia Sara yg lama dia tak jumpe... Sara di plak dalam diam mmg suka kan kat Zain... Kemesraan ZAin dan Sara mengundang cemburu pada El... tapi kelakar pun ada.. 

Ok, aku tak nak citer panjang.. sapa tak tengok boleh tengok ea... satu jam lebih je...tanpa iklan.. hehe.. best melayan.. Part yg akhir tu kelakar... Zain pujuk El dengan gaya Gyiyomi dia.. hehe... Layan....




Catat Komen

5 Ulasan

  1. suka tengok depa ni. comel betul zain buat gwiyomi tu. kelakar giler masa tengok aritu.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Itu lah.. Hehe... Nak tergelak bila tgk part gyiyomi tu lah..

      Padam
  2. Balasan
    1. Kan...sesekali lyn citer sweet mcm ni best... Hehe

      Padam
  3. saya tak tengok pun haritu..kusyuk buat apa ntah..hehe

    BalasPadam

Kata-katamu, inspirasi blog ku...
Syukran Jazilan, atas bicara indah anda...
Terima kasih, lain kali komen lagi ea... ^_^