div id='header-inner'>

Zakat Pendapatan melalui Potongan Gaji Secara Online

Alhamdulillah... saja nak share... klau ada yang belum buat boleh buat... Bayar zakat pendapatan secara online melalui potongan gaji..

Dah lama nak buat, tapi tak terbuat. Alih2 en.somi bgtau boleh je secara online... Pergi je ke lamn web Pusat Pungutan zakat di http://www.zakat.com.my/.


Kemudian, klik bayar... kalau belum register, klik kat pendaftaran baru.. kalau dah daftar login je... lepas dah masuk tu, klik Bayar... pastu isi berapa yg korang buat potongan setiap bulan... pastu klik "Pembayaran Melalui Potongan Gaji"

Lepas tu, isi je borang tu semua, dan klik submit.. lepas sistem diorg terima, kita boleh cetak borang kita isi. PIhak PPZ akan buat follow up dengan majikan dalam masa 7 hari masa bekerja untuk buat potongan gaji. 
Borang en.somi

Borang puan.isteri

Rasa lega dah bayar zkat kan... Rasanya bayar zakat juga boleh buat pengecualian cukai.. Yang ni kena g LHDN la kan.. belum sempat nak buat... insya-Allah dah cnfirm dengan PPZ nanti, nak g LHDN plak... 

Mari berzakat, tunaikan ibadah dnegan online sahaja... 

Catat Komen

2 Ulasan

  1. wah bagus ni...boleh dibuat secara online... nak cuba jugalah... ^_^

    BalasPadam
  2. Nak buat potongan gak,tp x reti klu online ni,klu wat manual camna nak wat..

    BalasPadam

Kata-katamu, inspirasi blog ku...
Syukran Jazilan, atas bicara indah anda...
Terima kasih, lain kali komen lagi ea... ^_^

Emoji
(y)
:)
:(
hihi
:-)
:D
=D
:-d
;(
;-(
@-)
:P
:o
:>)
(o)
:p
(p)
:-s
(m)
8-)
:-t
:-b
b-(
:-#
=p~
x-)
(k)