بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم 
(Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang)


Semalam Kak SuriaLekatLekit ada up status kat Grup Mama Blogger.. Nak buat cabaran buat entry guna tulisan tangan... Jadi, MF juga menyahut cabaran Kak Suria... 

Ini hasil entry MF menggunakan tulisan tangan... Harap boleh la baca kot noh.. 

Klik untuk lebih jelas

Dan MF sertakan juga kata-kata hikmah menggunakan tulisan jawi: 

Ini sahaja yang mampu MF tulis... ikutkan panjang nak karang nih.. maklumlah lepas gian menulis karangan panjang-panjang... Kali terakhir tulis panjang-panjang ni masa jawab STPM dulu je... hehe...

Ini pula minat MF dalam seni tulisan tangan.. iaitu menulis khat... Alhamdulillah.. 5 tahun di sekolah agama... MF jatuh cinta dengan tulisan jawi dan khat... 

Maria Firdz... Titik huruf 'diletak atas'.. nama pun seni kan.. 

Jom martabatkan jawi... eh.. kempen plak... hehe..
Mungkin lepas ni MF buat cabaran tulis jawi pula.. guna tangan la juga kan.. hehe... 
ada yang nak sahut??? 

opss... ok.. melalut sudaa... 
Bagi yang join.. boleh klik banner kat atas tu.. 
Ni bukan segmen.. tapi entry berantai la lebih kurang kan... 
tiada tamat expired date... 
bila-bila je boleh sahut cabaran dari Geng Mama Blogger Malaysia.. Yeah!

15 Ulasan

Kata-katamu, inspirasi blog ku...
Syukran Jazilan, atas bicara indah anda...
Terima kasih, lain kali komen lagi ea... ^_^

  1. tahniah.. semua tulisan ada.. rumi ada jawi ada. memang best Maria... nasib baik bukan contest kalau tak Marialah pemenang hehehhe

    BalasPadam
  2. Pergh kak jawi pun ada ye, hehe.. best jugak kalau dapat buat entri macam ni :D

    Btw, jemput join ye ^_^

    http://ihazaliza.blogspot.com/2015/03/segmen-klik-sini.html

    BalasPadam
  3. waaa...menarik,,haha
    good luck ^_^

    BalasPadam
  4. Wah..terbaiklah sis..siap asa rumi dan jawi..tulisan cantik boleh baca. Oo..maria ustazah kan?

    BalasPadam
  5. menarik cabarannya.tahniah kerana dah berjaya harungi cabaran.hehe

    BalasPadam
  6. cantiknya tulisan jawi..

    ramai juga yg join ni termasuk la saya. hehe

    BalasPadam
  7. wow..ida smpai skrg tak pass kalau tulis khat..hehehe

    BalasPadam
  8. Cantik tulisan akak..Good Luck ye

    BalasPadam
  9. Salam. Hee cantik dan kemas tulisan jawi pun ada.

    BalasPadam
  10. Salam buat Maria..... cantik tulisan tangan, tulis jawi lagi. Apapun memang tulisan yang comel dan cute. Ada masa sudi-sudilah jengok entri tulisan tangan saya juga.

    BalasPadam
  11. Cantiknya Tulisan Jawi! http://typophile.com/files/PBMJ.pdf

    BalasPadam

Catat Ulasan

Kata-katamu, inspirasi blog ku...
Syukran Jazilan, atas bicara indah anda...
Terima kasih, lain kali komen lagi ea... ^_^

Terbaru Lebih lama