div id='header-inner'>

Kenapa Wanita Jadi Pelupa Lepas Bersalin?

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم 
(Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang)


Lepas bersalin biasa jadi pelupa kan... kadang lupa letak barang kat mana... sampaikan kadang ditegur orang sebab jadi pelupa yang amat...  dah tahap hilang ingatan gayanya...

Dari segi biologi... ini sebabnya...


Semasa mengandung, otak wanita mengecut dari saiz asal... itu sebablah wanita mengandung ni berubah emosinya dan kadang pelupa... Lepas bersalin ambil masa 6 bulan untuk otak kembali ke saiz asal... 

Hebat fakta ni... kebenaran hanya Allah yang tahu... tapi biasanya fakta ni dari kajian biologi... Dan pasti ada sebab Allah ciptakan begitu...

Jadi, jangan marahlah kalau isteri anda pelupa... orang tua pun selalu kata... banyak urat putus...sebab tu jadi pelupa... 

Apa pun ada ubatnya untuk kembalikan saiz otak dengan cepat iaitu rajinkan zikir dan baca al-Quran... InshaAllah penyakit pelupa tu tak kan sampai tahap kronik... Hehe... 

Memang Dasyat pelupa ni...jangan sampai jadi penyakit pula... 

Catat Komen

7 Ulasan

  1. Unni dgn plupa ni tak dpt dipishkn

    BalasPadam
  2. jemput singgah ke blog dan tinggalkn comment ye
    https://thisisme-38.blogspot.my/2016/12/kerna-kau-insan-istimewa.html

    BalasPadam
  3. hi,saya datang singgah dah follow sini..

    BalasPadam
  4. amalkan membaca Al-quran, inshaAllah tua nanti pon tak cepat lupa..:)

    BalasPadam
  5. memang wanita kalau selepas bersalin, banyak lupanya .....:)

    BalasPadam
  6. diakui, memang banyak pelupa...yang terbaik banykkan zikir dan baca al-Quran...thanks for sharing kak...^_^

    BalasPadam

Kata-katamu, inspirasi blog ku...
Syukran Jazilan, atas bicara indah anda...
Terima kasih, lain kali komen lagi ea... ^_^

Emoji
(y)
:)
:(
hihi
:-)
:D
=D
:-d
;(
;-(
@-)
:P
:o
:>)
(o)
:p
(p)
:-s
(m)
8-)
:-t
:-b
b-(
:-#
=p~
x-)
(k)