div id='header-inner'>

JJCM | Menikmati Western Dulang Di Restoran Nasi Ayam Gulai Kawah

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم 
(Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang)

JJCM | Menikmati Western Dulang Di Restoran Nasi Ayam Gulai KawahCuti sekolah kali ni berpeluang untuk Jalan-jalan cari makan... dua minggu balik kampung... kemudian diteruskan dengan pengembaraan Exora selama 1 hari 1 malam.

Perjalanan yang bertujuan nak ambil mak mentua di Banting... tapi perancangan awal sebab nak JJCM ke satu restoran yang jadi VIRAL ni Facebook satu masa dahulu...

Western Dulang di Restoran Nasi Ayam Gulai Kawah...

Perancangannya nak singgah masa perjalanan balik dari Johor ke Kedah...  tapi selepas belek Facebook restoran ni... untuk menu western dulang hanya disediakan selepas jam 6 petang... MF cuba request untuk datang awal...terus kepada pengurus restoran tapi tak dapat dipenuhi...sebab hujung minggu orang ramai dan mereka tak sempat nak sediakan awal..

Jadi, kami tunda.. takpe lah.. bila-bila ada rezeki kan.. alhamdulillah dicatatkan rezeki tu ada untuk kami...

Perancangan untuk ambil mak tu buatkan kami plan untuk singgah... gerak.dari Johor 12 tengahari... sampai di Restoran Nasi Ayam Gulai Kawah ni jam 5 petang... sampai awal... Restoran ni terletak di Bangi Gateway... Dari Highway Plus tak jauh pun... Exit 212 Bangi/Dengkil/UKM belok kiri dan kemudian U turn...  memang nampak dari tepi jalan...

JJCM | Menikmati Western Dulang Di Restoran Nasi Ayam Gulai Kawah

Dah sampai tu petang memang takde orang... sebab restoran ni menu tengaharinya pun mungkin dah habis... untuk menu tengahari yang istimewanya ialah Nasi Lemak Sambal 6 Negeri... tapi sebab kami nak rasa Western Dulang tu, tak la kami rasa nasi lemak tu...

JJCM | Menikmati Western Dulang Di Restoran Nasi Ayam Gulai Kawah
Masih lenggang takde orang masa ni...

Sampai je en.somi pergi tanya kot boleh booking meja ke kan.. diorang kata tak payah... walk in terus je... memula nak tunggu dalam kereta dekat pukul 6 baru nak duduk kat meja... tapi tengok jam 5 suku orang dah mula tunggu kat meja.. tak leh jadi... kena la turun juga.


JJCM | Menikmati Western Dulang Di Restoran Nasi Ayam Gulai Kawah
Order air dulu, fresh oren dan ribena suam untuk anak-anak 

Jadi, tunggu la kat meja.. order air dulu..Dan western dulang pun order siap-siap...tapi jam 6 petang ke atas la baru dapat..

Jam hampir bergerak pukul 6 dan restoran tu makin dipenuhi orang... serius...ramai orang penuh meja bila menginjak jam 6 petang...

Akhirnya kul 6, mulalah pelayan restoran menghidangkan makanan yang ditunggu-tunggu... tadaaa...

JJCM | Menikmati Western Dulang Di Restoran Nasi Ayam Gulai Kawah
Western Dulang

Serius memang banyak... memang tak habis nak telan 2 orang je ni... Anak-anak makan speghati je... habis dua beradik tu makan...

Owh... lupa nak cerita... dalam satu dulang ni ada lamb chop, chicken chop, chicken wing, fries, meatballs, speghati dan coslow.. lamb chop dan chicken chop tu boleh pilih sama ada nak chicken chop sahaja atau lamb chop sahaja ataupun campur keduanya... jadi kami campur lamb chop dan chicken chop...

Banyakkan menu dia...memang banyak.. besar tau dulang ni... akhirnya memang kami bungkus pun... tak larat nak habiskan semuanya.. dalam menu ni disediakan 3 sos istimewa.. Black pepper,  cili Sos dan satu lagi tu rasa macam sos cendawan...  MF suka sos cendawan tu, suami suka Black pepper...  Sos pula boleh ditambah percuma je kalau tak cukup..

Puas makan... mesti rasa mahal kan... untuk satu dulang besar tu.. harganya RM44.47 sahaja... puas makan...

Ok.. untuk rasa... hmmm... bagi MF kalau nak ikut rasanya,  MF lebih suka rasa Western di Top Steak House... MF ada juga Review di >>>SINI<<<

Tapi walaupun macam tu, korang kena rasa sendiri sebab citarasa kita lain-lain kan... opss.. satu lagi... kalau boleh pergilah ramai sebab tak terhabis makan kalau setakat 2 orang makan melainkan korang memang kaki makan...

Info:

Alamat:
NASI AYAM GULAI KAWAH,
B-12-G BANGI GATEWAY SHOPPING COMPLEX,
SEKSYEN 16, BANDAR BARU BANGI,
43650 SELANGOR DARUL EHSAN.

NO TEL: 03 8920 8188
NO MANAGER: 011-1100 3203 (Mr Kamarul)

Facebook: NASI AYAM GULAI KAWAH

Waktu Operasi: Isnin - Ahad jam 10 pagi hingga 11 malam
(Western Dulang jam 6 petang ke atas)

Catat Komen

4 Ulasan

  1. Masa tgh viral hari tu pegi penuh...sampai skrg tak berkesempatan lagi nk try..huhu

    BalasPadam
  2. murah jgk ye dik... kalau udah penuh gitu dulangnya...

    mmg ni utk 4 org dewasa kot... kalau 2 org dewasa msti berlebih2...

    BalasPadam
  3. westrn dulang.. sedapnya.. lama x makan

    BalasPadam

Kata-katamu, inspirasi blog ku...
Syukran Jazilan, atas bicara indah anda...
Terima kasih, lain kali komen lagi ea... ^_^

Emoji
(y)
:)
:(
hihi
:-)
:D
=D
:-d
;(
;-(
@-)
:P
:o
:>)
(o)
:p
(p)
:-s
(m)
8-)
:-t
:-b
b-(
:-#
=p~
x-)
(k)