div id='header-inner'>

TAHNIAH KEDAH!!! JUARA PIALA MALAYSIA 2016!

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم 
(Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang)

Semalam petang dah kecoh pasal bola di time-line Facebook. Walaupun MF orang Kedah dan anak jati Kedah... tapi malas gak nak layan bola... Bukan takde semangat nak sokong tapi... debar semacam je bila tengok bola...

Kami laki bini layan cerita P.Ramlee... Tapi habis je cerita, buka bola juga... sebab minit akhir kan...  tengok 1-1 dah...

Memang sengit perlawanan... ingatkan dah nak habis... tapi disebabkan keputusan sama, ditambah masa lagi 20 minit...

Masa tu memnag semangat tengok.. debor lain macam dah... suami pun layan sekali...

Haii... letih layan bola... deborr... sekali dah tambah masa pun tak de yang menang... tiba masa penalti...

Kami pakat dok teka... bola masuk tak masuk... hadoii... layan aje... memang deborr habis...

Pakat tengok bola sambil tengok jam... dalam sejarah kot... tengok bola sampai lebih jam 12 ni... dekat 3 jam lawan... memang sengit... masa tu dok kata dah.. kalau sapa-sapa kalah pun tak rasa sangat dah... sebab memang pakat lawan sungguh...



Akhirnya... sepak punya sepak... akhirnya Kedah menang... dengan 7 kali sepakan penalti... tu dia... memang main sungguh depa nih... puaih hati... berbaloi sungguh yang mai dari Kedah nun...

Tahniah Kedah kerana berjaya berjuang menjulang juara Piala Malaysia musim ini... moga terus berjaya lagi pada musim akan datang...

Buat Selangor... tahniah juga... kerana berjuang berhabis-habisan... kalah pun kalah bermaruah kata orang kan...

Tahniah buat kedua-dua pasukan yang bermain dengan penuh semangat juang... 

Catat Komen

0 Ulasan