div id='header-inner'>

MESEJ HARAM YANG PENUH KAT WHATSAPP!!!

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم 
(Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang)

Masa zaman belum ada whatsapp... Ada satu fenomena iaitu fenomena surat berantai... Pernah MF dapat surat ni.. tapi tak tahu siapa pengirimnya...

Dalam surat tu ada sebut la pasal Islam, dakwah... Tapi yang jadi berantai bila.. di akhirnya diminta kita sebarkan mesej..dan kalau tak sebar kita ditimpa bencana...

Ingatkan dah habis zaman tu... Sebab dah moden, dan teknologi pun dah canggih kan... Rupanya tak... Makin berleluasa ada lah bila ada whatsapp.. lagi mudah nak sebar sebab hanya tekan button share je...

Sebenarnya, mesej sebegini haram kita sebarkan sebab boleh menggugat akidah... 

MESEJ HARAM YANG PENUH KAT WHATSAPP!!!

Jika ada yang dapat mesej begitu.. delete je la.. kalau dapat dalam group.. tegurlah ahli group supaya tak sebarkan mesej begitu... 

Tak pun panjang-panjang entry ni... Atau copy je poster kat atas ni.. share je kat group whatsapp korang join tu... 

Sama-sama kita jaga akidah... Walaupun satu kali je tekan share... ianya tak kan terlepas dari persoalan Allah di akhirat kelak.. 

Catat Komen

6 Ulasan

  1. Dari dulu sampai la sekarang, kes sebegini tak pernah selesai. Dulu siap bagi surat berantai. Sekarang email berantai dan whatsapp berantai.

    BalasPadam
  2. was-was juga mula-mula dulu...ada sekali tu saja taknak buat, nak tengok betul ke tak...bila tak betul, terus saya dah tak buat dah lepas tu...bahaya bila melibatkan agama...tak patut betul...berhati-hatilah untuk percaya dan lakukan apa jua...

    BalasPadam
  3. Assalamulaikum Admin,

    Mohon untuk dimasukkan blog saya ke blok tuan. Blog saya:

    http://biarlembuyangjadilembu.blogspot.my

    Sekiranya sudah dimasukkan harap maklumkan kat email saya:

    biarlembuyangjadilembu@gmail.com

    Terima kasih.

    BalasPadam

Kata-katamu, inspirasi blog ku...
Syukran Jazilan, atas bicara indah anda...
Terima kasih, lain kali komen lagi ea... ^_^

Emoji
(y)
:)
:(
hihi
:-)
:D
=D
:-d
;(
;-(
@-)
:P
:o
:>)
(o)
:p
(p)
:-s
(m)
8-)
:-t
:-b
b-(
:-#
=p~
x-)
(k)