div id='header-inner'>

7 Masalah Lupa Dalam Kehidupan Seharian Kita!

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم 
(Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang)


No. 1: Lupa Kunci Rumah/Kereta
Biasa juga terjadi, puas mencari.. padahal baru sekejap je letak... Dah lupa letak mana... Memang cemas bila kunci hilang... Bukan hilang.. tapi lupa letak kat mana... 

No. 2: Lupa Nama Kawan
Pernah terjadi.. terutama kalau jumpa kawan lama... Bila lupa memang cover juga.. konon ingat... Kesian gak kat kawan kita tak ingat nama dia... Takut dia kecik hati... Kena ambil masa untuk ingat balik....

No. 3: Lupa Kerja Rumah
Ini alasan paling popular anak murid termasuk diri kita sendiri yang pernah jadi pelajar.. tapi cikgu ni ada power.. kalau pelajar yang biasa tak buat.. alasan ni langsung dia tak kan terima... 

No. 4: Lupa Tempat Parking
Pernah juga terjadi... Masa pertama kali masuk Parking bawah kat Festival City, sekarang ni namanya Setapak Central... Stress kot cari kereta tak jumpa... Puas keliling cari.. masalah betul bila tak ingat Parking nih... Haha

No. 5: Lupa Tarikh Penting
Ni biasa orang lelaki la kan... Tak ingat tarikh penting... Jangan buat pasal la ye.. cubalah buat reminder kalau tak nak isteri merajuk dan tarik muncung panjang kalau tak ingat birthday dia atau tarikh anniversary.. tapi susah nak jumpa suami boleh ingat semua tarikh lahir anak dia.. kalau ada tu, memang kuat ingatan betul si laki tuh... 

No. 6: Lupa Temujanji
Lupa jenis ni jangan buat main-main juga... Tapi kalau betul terlupa memang tak boleh nak kata apa... 

No. 7: Lupa Bayar Hutang
Lupa jenis ni buatkan orang bengang... Dah berhutang, lupa pula..dan buat muka tak bersalah pula tu... Haishhh memang geram kan... 

Itu antara 7 jenis lupa yang sering berlegar dalam hidup kita... Lupa ni menunjukkan kita manusia yang lemah... Banyak cara nak elakkan lupa... Salah satunya tanda dalam kalender dan buat reminder... Selalu makan kismis... Dan elakkan makan makanan yang boleh sebabkan lupa... 

Catat Komen

3 Ulasan

  1. haha fuh semua tu pernah kena tapi no.6 tu tak pernah lagi la setakat ni.. hehe..

    BalasPadam
  2. Mslh btul lupa2 cmnie lg2 bab hutng tu ish3

    BalasPadam
  3. bab hutang tu saya cukup takut kalau saya terlupa saya ada hutang dengan orang... =)

    BalasPadam

Kata-katamu, inspirasi blog ku...
Syukran Jazilan, atas bicara indah anda...
Terima kasih, lain kali komen lagi ea... ^_^

Emoji
(y)
:)
:(
hihi
:-)
:D
=D
:-d
;(
;-(
@-)
:P
:o
:>)
(o)
:p
(p)
:-s
(m)
8-)
:-t
:-b
b-(
:-#
=p~
x-)
(k)