div id='header-inner'>

Sokong Bisnes Kawan!

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم 
(Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang)


Alhamdulillah
makin hari makin bertambah tengok orang berbisnes...
Macam-macam bisnes ada...
Tapi apa tindakan kita sebagai kawan alam maya???



Setakat ni, apa bisnes kawan MF ada juga like dan adakala kongsikan... Mungkin tak nak beli, tapi ada kawan kita bukan kawan dia beli... 

MF sokong saja bisnes kawan... Tapi... Hmm... Malas nak kata la kan... Kawan yang dok sibuk dok perli dengan post begini...tapi dia sebenarnya tak support sangat pun apa yang MF post pasal bisnes MF... 

Takpe.. Kita buat bukan nak balasan.. Tapi hargai kawan... MF pernah offer beberapa kawan yang nak buat review percuma di blog... Tapi diorang tak nak... Takpe.. Takde paksaan pun kan... Kita cuma nak tolong saja... 

Cuma apa yang nak MF tekankan kat sini.   
Kita nak kawan like, share post bisnes kita, kita fikirlah kita ada buat macam tu tak dekat bisnes kawan kita... Kita pernah tak cerita kat kawan lain pasal kawan kita ada buat bisnes tu... Kalau kita tak pernah, jangan marah la kalau ada orang tak like, share dan cerita bisnes kita kat orang lain... 

What you give, you get back... 

Apa pun.. Mf doakan dari jauh... Moga yang buat bisnes ni diberkati... Dilapangkan rezeki... Dipermudahkan urusan...  

MF teringat kata-kata motivasi dari jutawan tempatan... 
Kita nak maju dan jadi jutawan, kita kena bantu orang lain juga jadi jutawan... 
Jika kita nak jadi jutawan, kita kena cari orang yang dah jadi jutawan untuk jadikan dia mentor kita.. Jika tidak lupakan impian untuk jadi jutawan..  

Samalah konsepnya, kita nak jadi baik.. Kena cari orang yang baik sebagai mentor kita..  Jika ditakuk yang lama baik lupakan niat kita tu... Kerana ianya sia-sia.  

Catat Komen

5 Ulasan

  1. betul tu MF, kalau kawan post pasal bisnes kita like sajalah dan share, inashaAllah dengan perbuatan kita tu mana tahu memudahkan orang lainkan dan pasti ada juga bahagiannya untuk kita.
    yang taknak buat tu tak apalah kan

    BalasPadam
  2. kak MF kita slalu jek support bisnes membe kadang tu siap share kat wall FB kita lagik.. tapi dia tak de pun support bisnes kita.. hahahah~ kadang.. kat wall bila kita cite selain dari perihal bisnes, ramai plak like.. tapi kalau bisnes.. krik.. krik..

    BalasPadam
  3. doakan semoga mereka yang berbisnes murah rezeki dan berjaya dalam perniagaan. Doa pun dah kira bantu mereka :)

    BalasPadam
  4. aida memang sentiasa sokong frens.
    sokong and beli :) hi hi hi...
    hingga kan kat opis ni, apapun mesti diorang offer kat aida.
    mahal skit pun ok la, brg dtg depan mata.
    apatal lagi yg kongsi di fb :)

    BalasPadam

Kata-katamu, inspirasi blog ku...
Syukran Jazilan, atas bicara indah anda...
Terima kasih, lain kali komen lagi ea... ^_^

Emoji
(y)
:)
:(
hihi
:-)
:D
=D
:-d
;(
;-(
@-)
:P
:o
:>)
(o)
:p
(p)
:-s
(m)
8-)
:-t
:-b
b-(
:-#
=p~
x-)
(k)