Punca Orang Suka Gelak!

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم 
(Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang)

Gelak ketawa penghilang stress...
Ada orang happy go lucky je kita tengok..
Macam takde masalah...



Tapi sebenarnya... Orang sebegini..jiwanya ada masalah.. Dia sarat dengan masalah tapi dia tak tunjuk dan tak kongsi... Mungkin dia hanya kongsi dengan Allah... 

Jadi, dengan manusia dia jadi penghibur... 
MF pernah jumpa kawan macam ni.. Dia penghidap migrain teruk.. Jadi dia tak boleh stress.. Kalau dia banyak kerja dan stress lagi dia banyak bergurau, ketawa dan hiburkan kawan-kawan yang lain...tujuannya..supaya dia tak memikir bebanan kerja yang dia tanggung.. 

Jadi, inilah orang yang kuat sebenarnya... 
Dia ada masalah tapi dia hiburkan orang..  
Masalah dia, dia selesaikan sendiri dengan bantuan Yang Maha Esa... 

Catat Ulasan

5 Ulasan

  1. HILANG MASALAH SEKEJAP DGN GELAK..

    BalasPadam
  2. fae pun mcm tu. tak berapa suka nak share mslh. only certain people je fae share..

    BalasPadam
  3. fae pun mcm tu. tak berapa suka share mslh with others, only with certain people ...

    BalasPadam
  4. Saya pun suka gelak tapi takdalah bermasalah besar bagai dikata. Entahlah tak tahu kenapa. Kalau tak gelak, rasa macam tak complete pulak rutin seharian!

    BalasPadam

Kata-katamu, inspirasi blog ku...
Syukran Jazilan, atas bicara indah anda...
Terima kasih, lain kali komen lagi ea... ^_^