div id='header-inner'>

4 Jenis Aiskrim Malaysia Yang Popular Satu Ketika Dulu!

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم 
(Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang)


Viral betul aiskrim sekarang ni... Sana sini orang kongsi pasal aiskrim... Bahkan disebabkan viral aiskrim tu, ramai yang kembali buat bisnes part time dengan jual aiskrim Malaysia... Dulu panggil aiskrim 20 sen... Sekarang ni dah 50 sen ke seringgit dah harganya...

Sebenarnya aiskrim tu bukan sesuatu yang baru di Malaysia...  Dah lama dah orang buat... MF tak pernah buat masa zaman dulu...sebab takde peti sejuk... Tapi lepas kahwin dah pernah buat pun... Pelbagai perisa.. Cuma tak kongsi kat Facebook... Cuma kongsi di blog peribadi... Jadi takdelah viral mana kan... Hehe...

Ok... Jom kenali tiga jenis aiskrim yang pernah popular di Malaysia suatu masa dahulu...

Loli Ais

Aiskrim yang ada batang aiskrim... Tapi pelbagai perisa... Tak ramai buat aiskrim ni sebab perlukan acuan.

Aiskrim Pop

Asalnya air pop... Tapi dibekukan...  Bila dah beku tu...dipatahkan dua dan bunyi pop... Sebab tu namanya aiskrim pop... MF pun suka beli.. Sepuluh sen je zaman dulu kan..

Aiskrim Potong

Aiskrim ni pun tak ramai yang buat..  Tapi tetap dapat permintaan tinggi zaman dulu... Zaman sekarang susah nak jumpa dah.. Perisa yang popular suatu ketika dulu ialah perisa durian dan kacang merah. Aiskrim ni cepat cair.. Jadi kena cepat makan...

Aiskrim Malaysia

Aiskrim yang tengah viral sekarang ni... Aiskrim Malaysia perisa sumi.... Tapi sekarang orang dah pelbagaikan dengan pelbagai rasa...  Mudah sangat nak buatkan.. Dulu MF suka perisa Milo (zaman kecik dulu mana tau bab boikot ni) dan perisa asam boi...


Kesemua aiskrim ni kembali semula di zaman moden ni... Kembali diviral dan dikomersialkan... Jadi, aiskrim ni tak lapuk ditelan zaman...

Catat Komen

3 Ulasan

  1. aiskrim potong yang orang awam buat susah dah nak cari.. dulu senang g pasar malam mesti ada.. tp skrg jenama king kalau x silap ada jual..

    aiskrim 20 sen sekrang dah rm1 wow..
    belum jumpa lagi viral sal aiskrim ni..

    Jalan2 sini.. Jom baca,,

    Adakah Text Link Penting Dalam SEO> site.

    BalasPadam
  2. salam kak ! saya suka semua ,,, nak nak milo

    BalasPadam
  3. Paling saya suka adalah aiskrim Malaysia perasa milo dan asam mangga merah tu..

    BalasPadam

Kata-katamu, inspirasi blog ku...
Syukran Jazilan, atas bicara indah anda...
Terima kasih, lain kali komen lagi ea... ^_^

Emoji
(y)
:)
:(
hihi
:-)
:D
=D
:-d
;(
;-(
@-)
:P
:o
:>)
(o)
:p
(p)
:-s
(m)
8-)
:-t
:-b
b-(
:-#
=p~
x-)
(k)