News Breaking
Live
wb_sunny

Breaking News

PASTI | Selesai Urusan Persekolahan Kakak!

PASTI | Selesai Urusan Persekolahan Kakak!

Alhamdulillah... Selesai sudah urusan persekolahan kakak hari sabtu yang lepas...

Siap daftar dan bayar.... Setelah bertangguh beberapa minggu... Dipermudahkan juga Sabtu lepas...

MF dan suami buat keputusan bersama, sekolah pilihan untuk beri pendidikan awal kepada si kakak... Akhirnya pilih PASTI untuk pengenalan dan pengetahuan ilmu agama untuk si kakak...

Walaupun MF ustazah tapi MF tak mampu nak ajar sendiri... Sebab si kakak tak nak mengikut apa MF ajar... Haha... Jadi, MF ambil keputusan untuk cari sekolah PASTI.

Keputusan ni selepas pindah... Memang tak risau sebab kawasan perumahan kami tu banyak tadika dan PASTI yang berdekatan...

Jadi, cari kat Google alamat dan nombor telefon untuk berhubung sebab nak tanya pasal pendaftaran. Alhamdulillah... Pendaftaran masih dibuka sampai hujung tahun... Ye lah... Tadika banyak kan... Jadi, banyak persaingan... Ibu bapa banyak pilihan... Dan semestinya pelajar tak ramai... Tu yang pendaftarannya lama...

PASTI yang MF pilih tu tak ramai... Dalam 10 orang je kot... Jadi, cikgu dia boleh fokus mengajar...

Kakak memang teruja... Tiada istilah takut nak ke sekolah... Tapi tu masa kita teman dia ke sekolah... Harap ok la masa hari pertama tinggalkan dia di sekolah... 

Selain faktor nak bagi lebih ilmu agama... Kami pilih PASTI sebab dekat dengan rumah..  Kemudian yuran bulanan yang rendah... Sebulan RM70 je yuran bulanannya...  Alhamdulillah...  Bukan tak mampu nak bagi yang tinggi, tapi jika ada yang lebih baik kan...

Alhamdulillah.. Selesai bab sekolah kakak... Dengan cikgu pun takde masalah... Apa masalah MF terus je Whatsapp cikgu dia... Moga dipermudahkan urusan sekolah kakak... Dan bermulalah episod kena uruskan anak bangun pagi... Sebab MF pun dah bersekolah pagi mulai tahun depan...

Sebelum ni bangun pagi relax je... Siap layan blog... Tapi tak dapat la tahun depan nak layan blog pepagi... Tak nampak lagi gaya macam mana nak layan blog ni... Sebab kerja lebih sikit untuk tahun depan... Apa-apa pun moga dipermudahkan Allah... Kita fokuskan apa yang lebih utama kan... Jadi, jangan marah la kalau MF abaikan blog dan rakan blogger MF tahun depan... Tanggungjawab lain lebih utama...


Tags

Newsletter Signup

Signup untuk dapatkan informasi terbaru dari mariafirdz.com.

5 Comments

Kata-katamu, inspirasi blog ku...
Syukran Jazilan, atas bicara indah anda...
Terima kasih, lain kali komen lagi ea... ^_^

  1. anak eyja pon di PASTI juga. cuma bulanan dah jadi 80.00 sebab ada pertambahan masa. hehe

    BalasPadam
  2. Alhamdulillah..syukur..
    Selamat menempuh alam persekolahan ya sayang..
    Dulukan yang sewajarnya..

    BalasPadam
  3. Mula2 nak hantar PASTI jugak sebab belakang rumah je tapi lambat apply dah penuh.. kat mana2 pun Insya Allah ok

    BalasPadam
  4. alhamdulillah. semoga kakak membesar dgn pegangan dan ilmu agama yg kuat.

    selalu sy dengar, para pendidik tak boleh nak ajar anak sendiri sebab anak2 taknak dengar apa yg diajar. hihi. wallahualam.

    BalasPadam