GprlGfG6Gpr8TSG8Gfd9GUY7TY==

Homemade Jamu Kempiskan Perut Buncit!

Sapa perut buncit.... Boleh Cuba ni....

Petua untuk kempiskan perut buncit yang berangin.

Bahan-bahan:
1. 3 sudu halba direndamkan dalamm air, dalam 2 minit dan toskan seketika.
2. 3cm halia muda diparut
3. 4 Ulas bawang putih
4. 15biji lada hitam.


Cara menyediakannya:
Semua bahan-bahan diatas, ditumbuk halba sehingga halus hancur dan kemudian dicampur halia, bawang putih last masukkan lada hitam.
Tumbuk sampai hancur.
Kemudian bahan-bahan tersebut digentel kecil seperti maajun. Boleh disimpan dalam peti sejuk letak satu bekas.
Jamu ini boleh di ambil 2 biji pagi dan 2 biji malam.
Berterusan diamalkan..perut akan kempis.

* tips cara makan ini : selepas menelan jamu ini..standby kan roti atau apa-apa kuih untuk alas perut. Minum dengan air suam.
*badan akan ringan dan angin akan keluar mengempiskan perut.
*perempuan mengandung tidak sesuai diamalkan.




Perkongsian ilmu oleh: Rozaini Abu Bakar 


4Ulasan

  1. Waaaa... Lg slamat buat sndri mcm ni kan tp kne mke sure bdan suai..kang pening plak :)

    BalasPadam
  2. Urghhh...jamu...mesti pahit kan..fuuhhh..Alhmdulillah nasib lah mmemang dah kurus..hehe

    BalasPadam
  3. Satu tips tambahan adalah dengan memperbanyakkan minum air masak sekurangnya 8 gelas sehari. Nampak simple kan, tapi ramai orang yang nak kempiskan perut buncit tertinggal tips ini. :) Jom amalkan.

    BalasPadam

Terima kasih, lain kali komen lagi ea... ^_^
P/s: KOMEN YANG MENGANDUNGI LINK/URL AKTIF TIDAK AKAN DIAPPROVE. TQ