Kurang Vitamin C!

Kurang Vitamin C!

Sok sek sok sek...
Hidung berair...
Katanya tanda kurang Vitamin C la ni...
Jadi, bekal hari ni... Sebotol air oren sunquick...

Nanti nak cari buah kiwi pula...
Tambah imun badan...
Empat-empat beranak berair hidung...

Penangan bulu kucing la ni..
Geram betul si kucing jalanan yang tak tahu adab ni... Dah banyak kali warning... Jangan tido atas motor... Tido juga... Dah la daku alah benoorr dengan bulu kucing ni...

Saborr je la dengan ragam binatang...  Nak marah pun takdak akai..

Ni dah reda sikit la ni.. Alhamdulillah... Lepas telan minyak kelapa dara...redaa sakit tekak.. Tinggal selesema yang bersisa...

Sesekali Allah bagi sakit ye dak.. Terima la dengan redha... Sakit sikit je ni.. Tanda Allah Sayangggg...  Terima kasih Allah... (^___^)


Share This :
Maria Firdz

Maria Firdz: Teacher, Housewife to Mr.Firdz, Mom to 3 daughters and 1 son | Lifestyle blogger, Like to sharing everything and usefull info to all of you.For any collaboration please email: myfirdaussy@gmail.com

avatar

semoga cepat sembuh ya :)

Delete 7/31/2015 8:37 PTG
avatar

Minyak kelapa dara..atau softgel..pc tengah mencari..moga MF sekeluarga segera sihat..

Delete 7/31/2015 9:19 PTG
avatar

Lepas ni boleh try minum Performance Drink & Vita C shaklee lak.. If berminat leh kontek saya ye..😁

Delete 7/31/2015 9:55 PTG
avatar

semoga cepat baik..
rumah saya kucing suka ddk di.depan pintu dekat dgn rak kasut.
pastu buang air kecik.. aduh.duh..

Delete 7/31/2015 10:27 PTG
avatar
Tanpa Nama

Kathy pun alah dgn bulu kucing..

Delete 7/31/2015 11:24 PTG
avatar

maria,cuba la vitamin C shaklee..dari sumber natural dan ada teknologi slow release;)

Delete 8/01/2015 1:53 PG
avatar

semoga cepet sembuh ya mba :)

Delete 8/01/2015 3:39 PTG
avatar

Rumah sy pulak kucing suka dtg melepas huhu...adoii la. Hbs tanah dikorek buang pun dtg jgk melepas atas simen...redha je la sambil cari cara dia xmo berak dh..

Delete 8/01/2015 4:50 PTG
avatar

Samalaa akak pon alah ngan bulu kucing gak huhu

Delete 8/02/2015 3:28 PTG
avatar

moga sihat ye maria.
lgpun cuaca skang x menentu.
mudah sakit demam.
alhamdulillah aida & anak2 maintain sihat.
memang aida jaga pemakanan diorang terutama time raya ni.
in shaa Allah...

Delete 8/03/2015 2:17 PTG
Kata-katamu, inspirasi blog ku...
Syukran Jazilan, atas bicara indah anda...
Terima kasih, lain kali komen lagi ea... ^_^