بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم 
(Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang)

Cara mudah untuk merehatkan kaki yang letih dan lenguh-lenguh sebab penat bekerja.. MF memang terasa lah tahun ni.. awal-awal ni memang terasa juga sebab lama cuti tak panjat tangga...sekali tahun ni...semua kelas boleh dikatakan tingkat 3... memang takde harapan MF nak gemuk la tahun ni.. kaki pun memang lenguh je memula tu.. masuk minggu kedua ni ok sikit la...

Ada petua mudah untuk rehatkan kaki yang lenguh ni.. Caranya:

Cara Mudah Rehatkan Kaki yang Letih!
Cara Mudah Rehatkan Kaki yang Letih!

Cari botol plastik air mineral (atau botol minuman lain) isikan air ke dalam botol dan bekukan. Kemudian, letakkan tapak kaki di atas botol tersebut dan golekkan botol tersebut menggunakan kaki smile emoticon
*seperti dalam gambar* (sumber: Facebook)


Memang mudah betul petua ni... MF nak cuba juga la buat...kat pantri bilik guru ada peti sejuk... boleh la mula kan operasi nanti... hehe.. rehat kejap-kejap..golekkan kaki kan... best petua ni nih.. mudah sangat... jom kita cuba.. terutama yang memang kerjanya rajin berjalan...termasuklah suri rumah kan... 


Entry repost

Bulan puasa ni pun banyak juga berjalan, terutama kat dapur... Haihh. letih kaki campur dengan letih memasak kan... Tapi mujur keduanya dikurniakan pahala berganda dari Allah, berbaloi letih pun... 

12 Ulasan

Kata-katamu, inspirasi blog ku...
Syukran Jazilan, atas bicara indah anda...
Terima kasih, lain kali komen lagi ea... ^_^

  1. Boleh cuba ni. Malam ni kena buat ais dulu la.

    BalasPadam
  2. boleh cuba ni nanti kak..thanks share :)

    BalasPadam
  3. Menarik!
    Mudah...
    Aida pun nak test la...

    BalasPadam
  4. Wahh... bagus juga cara ni ye.. Thanks sharing.. :)

    BalasPadam
  5. Saya ni tak panjat tangga pun kaki dah letih. Senang sungguh petua ni memang boleh buat kalau rajin. Kalau tak rajin, memang masalah tanggung diam-diam ajelah :)

    BalasPadam
  6. tak pernah cuba
    lg.thanks mf berkongsi

    BalasPadam
  7. thanx for the tips MF. macam senang je nak buat...leh la try nanti :)

    BalasPadam
  8. Wahh macam.best jer cara ni. Nak.kena buat jugak la nanti. Tq Maria share petua ..

    BalasPadam

Catat Komen

Kata-katamu, inspirasi blog ku...
Syukran Jazilan, atas bicara indah anda...
Terima kasih, lain kali komen lagi ea... ^_^

Terbaru Lebih lama