Aplikasi Jadual Waktu untuk Kemudahan Guru!

Maria Firdz
8
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم 
(Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang)

Pasal teknologi lagi... satu aplikasi yang memudahkan para guru... mungkin juga para pelajar sebagai reminder kat rumah la.. sebab pelajar tak boleh bawa handphone ke sekolah...


Aplikasi Timetable..
Memudahkan para guru untuk ingat jadual... kemudahannya:


Guru boleh cipta jadual dalam aplikasi ini...
Bila siap ada reminder dan juga ada widget yang boleh kita paparkan pada permukaan screen hadapan...

Widget timetable
Kemudian, ada juga reminder tugasan yang kita beri untuk satu-satu kelas.. jadi tak de lah cikgu-cikgu terlupa kelas mana dah bagi tugasan dan kelas mana yang patut dikutip tugasannya.

Memang memudahkan MF... 10 minit sebelum kelas, dah ada reminder... jadi boleh prepare sebelum masuk ke kelas... Memang kita tak lupa dan alert dengan jadual...

Aplikasi ni memang sesuai untuk cikgu selaras dengan dasar KPM iaitu MMI...

Free download untuk android dan MF tak sure kat IOS ada ke tak kan..untuk pengguna iPad dan iPhone ada ke tak... tak boleh cuba cari..

Sebenarnya, banyak aplikasi.. tapi yang ni paling best dan mesra pengguna,,, 

Catat Ulasan

8Ulasan

Terima kasih, lain kali komen lagi ea... ^_^
P/s: KOMEN YANG MENGANDUNGI LINK/URL AKTIF TIDAK AKAN DIAPPROVE. TQ

  1. Bagus lah.. tp nampak mcm lebih kurang dgn calendar..

    BalasPadam
  2. wah bagus!
    semoga kak MF lebih efisen :)

    BalasPadam
  3. memudah kan cikgu2 App ni..bagus jugak..

    BalasPadam
  4. Semakin mudah.
    Siap ada reminder lagi, pasni takde la nak terlewat

    BalasPadam
  5. bagusla ada apps yang memudahkan kerja guru ni kan

    BalasPadam
  6. Macam-macam aplikasi ada sekarang ni cuma tinggal nak download je. Senanglah kerja cikgu sekarang ni. Kuranglah sikit beban dalam memori tu kan....

    BalasPadam
Catat Ulasan

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Check Now
Accept !