Type Here to Get Search Results !

6 Barang Hotel yang Boleh Di Ambil Percuma!


6 Barang Hotel yang Boleh Di Ambil Percuma! | Pasti ramai yang pernah pergi hotel dan tidur kat hotel kan... Sama ada bercuti atau berkursus itu biasa kan.. Dan pasti juga yang pernah ambil barang-barang kat hotel sebelum balik... Dengan alasan kita dah bayar, kita ambil lah kan... Tapi tak semua barang hotel jadi hak... kita bayar sebab kita sewa je.. Ada enam jenis barang hotel yang memang kita boleh ambil bawa balik.. Antaranya:


6 Barang Hotel yang Boleh Di Ambil Percuma!

Kelengkapan Dandan Diri (Toiletries)

Segala kelengkapan dalam toilet boleh angkut bawa balik.... Sabun, syampu, serkup kepala berus gigi dan ubat gigi.. semua tu boleh angkut bawa balik... MF pun suka bawa balik.. Lepas tu kumpul banyak-banyak... hehe... comel je sebab kecil-kecil je... 

Buku Panduan Perjalanan, Peta

Di hobi hotel ada sediakan pamplet pasal peta, plan percutian dan segala info tentang pengangkutan awam berhampiran hotel.. Yang tu pun boleh bawa balik juga... sebab ianya memang disediakan percuma.....

Botol Mineral

Air botol mineral... yang memang disediakan dalam bilik... boleh juga bawa balik walaupun tak minum... mungkin nak buat kenang-kenangan sebab ada label dan logo hotel tu kan... 

Sarapan Pagi

Ada hotel sediakan sarapan pagi... ianya adalah percuma dan tak kena bayar lebih jika ambil dan makan berlebihan... Kebiasaan sarapan disediakan jam 6.30 pago hingga 10.30 pagi... dalam tempoh tu, makanlah sebanyak mana anda mahu... tapi MF pernah juga tapau bawa masuk bilik... hihi... opss... pecah rahsia... ambil banyak tapi tak larat nak habiskan.. apa lgi.. tapau la... 

WiFi

WiFi hotel memang free... rugi kalau tak guna... biasanya memang laju... guna sepuasnya...downloadlah movie-movie best untuk simpanan... rugi tak guna... sebab ianya percuma...

Suratkhabar

Suratkhabar ni tak semua hotel sediakan... dan ikut pakej juga kengkadang... tapi kalau disediakan sila lah ambil bawa balik ya... free je tu...

MF juga suka bawa balik tisu yang ada cop dan logo hotel... sesaja buat kenangan kan.. jika ada rezeki lebih MF suka beli cenderahati dari hotel... seperti payung atau baju t-shirt... selain gambar, barang-barang tu akan menggamit sweet memori dan indah untuk dikenang...

Catat Ulasan

14 Ulasan
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
  1. saya suka selipar hotel saja, pakai di rumah, elak tumit pecah hehe..suami suka ambil toiletries buat bekal bila pegi main badminton, nak shower senang :))

    Salam kenal, PUTERI YUSOF

    BalasPadam
  2. jangan nak merembat towel, alas kaki semua sudehhh.. hehehehe

    BalasPadam
  3. laaa,, selama ni tak amik,, maybe pernah amik gk,, lepas ni nak amik semua,, hehe

    BalasPadam
  4. ehehe.. hari tu sesedap rasa adik ambil tuala putih dia bawa dr kolam renang. lepas tu org suruh bawa kopi teh semua tu, dia ambil sudu sekali sebab kecil sgt sudu tu. sabar jelah..

    part tapau tuu.. hehe.. samalah. pernah buat juga sbb x best makan kat bawah tu.

    BalasPadam
  5. CN pun suka bwk blk toiletries sbb comey kck2, biasanya CN bwk sabun sndiri,so yg xguna bwk blk bg dky org..hehe

    BalasPadam
  6. betul tuh dik, mmg itu brg2 wajib amik kalu kt hotel, kadang2 pencil pun akak amik... hehhehe kenangan duk hotel tuh

    tp jgn lah sampai towel ke bantal ke kite amik kt hotel udah hehehhe

    BalasPadam
  7. barang2 yang boleh dijadikan kenangan kan..

    BalasPadam
  8. semua tu pernah ambil...tapi suratkhabar je tak...ingatkan tak bole...pasni bole la amik...takla boring nak baca apa dalam perjalanan balik...hihi

    BalasPadam
  9. Saya pun suka ambik bawak balik barang-barang kat atas. Syiok barang free.

    BalasPadam
  10. saya tak pernah menginap hotel
    tapi bagus juga tips ni

    BalasPadam
  11. Selalu amik brg2 dlm bilik air tu..senang nk bw g travel. Utk anak2 bw sabun kt sek..

    BalasPadam
  12. mama suka kumpul toiletries, tapi last2 pakai yg sendiri bawa juga best

    BalasPadam
  13. kadang-kadang ambil juga dan kadang-kadang tu tak ambil juga hehe

    BalasPadam

Kata-katamu, inspirasi blog ku...
Syukran Jazilan, atas bicara indah anda...
Terima kasih, lain kali komen lagi ea... ^_^
P/s: KOMEN YANG MENGANDUNGI LINK/URL AKTIF TIDAK AKAN DIAPPROVE. TQ

Top Post Ad

Below Post Ad