Petua Tradisional Kempiskan Perut

16
Lelaki kalau buncit seksi, perempuan kalau buncit tanpa isi, aduh seksa... Macam tak ingin nak hadap cerminkan.... Nak beli baju pun susah gak, fitting semua ok dah, mai tang perut, aduh kantoi... Tapi normal bagi wanita lepas bersalin alami buncit... Anak seorang dua memang masih slim, masuk ketiga ke atas, mula aligment lari... 

Kalau nak sapu pati halia kena rajin tapi ada juga beberapa petua lain untuk kempiskan perut... Tanpa guna banyak bahan, bahan semula jadi je... 
Sumber: google images


Petua 1
Bagi lelaki/wanita yang mengalami masalah perut buncit, ambil sedikit kapur makan dan sebiji limau purut yang telah di perah jusnya.kapur dan limau tadi dicampur dan digaul hingga sebati. Amalkan sapu disekeliling perut sebelum masuk tidur biarkan kering sehingga pagi. Amalkan selalu, memang pedih tapi lama-lama buat boleh slim balik. insha Allah..

Petua 2
Petua yang mudah dan kos yang murah. Ambil limau nipis yang telah dicampur dengan teh tanpa gula untuk tiap-tiap hari kemudian diminum. Amalkan meminum air ini dan insyaallah perut anda yang buncit akan menjadi kempis. Petua ini untuk orang yang tiada mengidap sebarang penyakit. Selamat mencuba

Petua 3
Bertungku dengan konsisten... Ni petua mak aku... haha.. tapi tak berapa nak rajin la nak bertungku... Sebab tu ada alat senaman yang dicipta pasang kat perut pastu bergetar, aku rasa inspirasi dari tungku la ni.. 

Petua 4
Minum selepas 15 minit habis makan. Yang ni pun kena cuba buat gak.. sebab dah selalu lepas makan terus minum air... tu yg susah nak ubah tu.

Petua 5 
Amalkan minum air limau suam jika ambil makanan berlemak dan berminyak. Yang ni memang aku biasa praktikkan... Tujuannya, asid dalam limau boleh menyahkan lemak dari bertakung dalam badan... Untuk kesihatan jantung juga ni tau... Jangan lepas makan nasi lemak minum minuman bersusu, bahaya tau jika amal selalu macam tu... sebab lemak tak boleh nak diurai dengan baik... Kalau tak suka limau, air jus buah pun ok... limau sunquick suam pun takpe... 

Cuba lah ea... jom kita kempiskan badan.. kalau takde semput, boleh je amal sit n up atau lompat bintang hari-hari... hehe

Catat Ulasan

16 Ulasan
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Kata-katamu, inspirasi blog ku...
Syukran Jazilan, atas bicara indah anda...
Terima kasih, lain kali komen lagi ea... ^_^
P/s: KOMEN YANG MENGANDUNGI LINK/URL AKTIF TIDAK AKAN DIAPPROVE. TQ

  1. In shaa Allah akan di cuba..thanks for the petua

    BalasPadam
  2. blh try ni. nak kempiskan lemak yg byk ni

    BalasPadam
  3. CN selalu amalkan minum air limau lepas makan nasi, limau mmg terbukti boleh mengempiskan perut ;)

    BalasPadam
  4. Lelaki buncit seksi ke.... ish ish ish....

    BalasPadam
  5. bagus perkongsian ini.. cara tradisonal lebih selamat..

    BalasPadam
  6. terima kasih cikgu petuannya ..boleh cuba nie

    BalasPadam
  7. kakak ipar anak 4 perut kempis je.
    petua dia masa dlm pantang jgn skip.pakai benkung, sblum sapu perut dgn campuran kapur n limau tu.

    BalasPadam
  8. tips yang bagus nie..ada beberapa tips yang boleh diamalkan pasnie..heheheh

    Regards.
    -Strider-

    BalasPadam
  9. baby saye dah 1.4th tapi masih menyusu, boleh ke klu saye nak amalkan yg no 2 @ 5, baby x sakit perut ke?

    BalasPadam
    Balasan
    1. insha Allah... xde pape... sy juga menyusu badan... baby saya ok je.. puan mgkin boleh cuba dulu..klu bg kesan pd bby, boleh amalkn yg sapu aje..

      Padam
  10. terima kasih atas informasinya :)

    BalasPadam
  11. banyakkan minum air kosong untuk buang toksin bagi kempsikan perut buncit. kadang2 penyebab utama perut buncit nie sebab badan kita banyak toksin dan lemak terkumpul

    BalasPadam

Kata-katamu, inspirasi blog ku...
Syukran Jazilan, atas bicara indah anda...
Terima kasih, lain kali komen lagi ea... ^_^
P/s: KOMEN YANG MENGANDUNGI LINK/URL AKTIF TIDAK AKAN DIAPPROVE. TQ

Catat Ulasan