div id='header-inner'>

Apa masalah dengan blog ni???

Ntah kenapa sejak 2 menjak ni belog aku suram sungguh... Padahal ada je entry terbaru aku update...statistik pun agak menurun cuma tak banyak sebab melalui google masih ranking yg baik...
Rasa pelik membuatkn aku menggodek belog ni semalam... Aishh... Kenapa???...
Akhirnya aku sedar... RSS Feed aku tak berfungsi... Walaupun banyak entry aku update tapi follower2 aku nampak aku tak update blog...
Terus search google utk cari jalan penyelesaian...dari ke coding hingga ke setting aku cari punca... Akhirnya dari mana aku baca ku tak pasti... Cache yang banyak punca rss problem dan menyebabkan org tak boleh komen.. Haa...tu pun problem gak tu...
So..bagi follower2 blog...disini mungkin ada yg hadapi mslh x leh nak komen kat blog ni. So.. Caranya.. Kena clean cache dulu..guna cc cleaner...mana nk dpt installer tu.. Boleh download scra mudah dan percuma di www.filehippo.com... Download dan install... Seterusnya scan dan clean semua cache..
Kedua..kotak komen aku guna popup... Pastikan kt browser setting korang sama ada mozilla or google chrome tidak block popup window...kalau block mknanya mmg x leh la nk komen kat entry2 di block ni...
Alhamdulillah... Lepas cuci cache semalam..ulat2 aku buang dh semua... Akhirnya belog kembali mcam biasa..entry berupdate dan terkjut pagi tadi de 12 comment waiting for moderation...
Jika ada msalah lagi pasal belog ni...cuba korang re-follow semula belog nih... Semoga berjaya ea.. De mslh inform cepat2 kt kotak chat... Perhatian kengkwan sgt dihargai... ;-)

Catat Komen

4 Ulasan

  1. Wahhh.. begitu ya? Sekali baca macam rumit jer. Sebab saya tak pernah ambil tahu hal sebegitu. Kecuali jika masalah terlalu teruk, baru saya kalut tanya sana sini. hehehe

    Mungkin saya takda masa nak godek kot Maria...

    BalasPadam
  2. abg pon dh lama tak BW sini..sorry yer..sibuk skit

    BalasPadam
  3. @azieazahlepas seminggu baru perasan dgn mslh ni..sbb sy try nk komen mmg x boleh.. pastu jmlah kunjungan berkurangan... tu cepat2 cek tu..

    BalasPadam
  4. @khairul hassanok.. xpe.. biasa lah.. big bos kan.. bila lagi nak wat autoshow belah2 KL nih..

    BalasPadam

Kata-katamu, inspirasi blog ku...
Syukran Jazilan, atas bicara indah anda...
Terima kasih, lain kali komen lagi ea... ^_^

Emoji
(y)
:)
:(
hihi
:-)
:D
=D
:-d
;(
;-(
@-)
:P
:o
:>)
(o)
:p
(p)
:-s
(m)
8-)
:-t
:-b
b-(
:-#
=p~
x-)
(k)