Review: Lagenda Budak Setan 2

Salam tengah hari.. dah makan tgh hari?? aku belum lagi, tunggu en.somi balik, nak makan berjemaah.. so, sementara tunggu dia, nak kongsi pasal satu filem yg sama2 aku dan en.somi layan semalam... 



Semalam, layan filem hot "Lagenda Budak Setan 2", bahagian 1 dah tengok dulu, ni sambungan la kan.. suamiku la beriya-iya sebab filem ni adaptasi dari penulis novel terbaik di Malaysia "Ahadiat Akashah"... 

Memula layan, ku rasa bosan la.. sebab banyak sangat babak dia yang slow.. geram jek.. banyak konflik yang timbul dalam part 2 ni.. Pastu, sampai kat klimaksnya.. suami ku melayan dengan penuh emosi.. iaitu part di mana, Kasha belasah abg dia sebab abg dia tipu suh hntar dadah kat geng dia... padahal, anak dia sakit kan masa tu.. hadoi hai.. aku pun geram dengan babak tu.. Apasal la slow sangat, anak dia lagi penting sebenarnya.. Tapi itu nak dijadikan citer la kan.. 

Pastu, abg dia tgglkan awks dia yg mengandung plak.. dan masa tu nak terberanak lak.. dan anak dia nangis sbb sakit.. eee... geram + kesian kat budak tu, menyebabkan aku dan somi membentak dengan penuh emosi.. haha.. last2 ank dia meninggal.. ee.. kesiannya.. dah la tu lah zuriat dia dgn Ayu kan.. 

Memang tu lah yg buat aku tak puas hati dengan watak kashah ni.. slow sangat, nape la tak pikir yg mana lagi penting kan.. dok sibuk2 dgn pkra2 yg tak penting... huhu.. luahan emosi la ni.. tu tnda, lkonan dan jalan cerita yg memberi kesan kpd penonton.. hehe.. 

Ok lah.. aku rasa ramai dah tengok kot. aku je ketinggalan sikit.. hehe.. biasa la.. harapkan org up kat youtube je.. nak g pawagam xde masa tmbh2 nk usung Faiqah g pawagam, pkir 10x kot.. hehe..

Dah tamat part 2, tggu part 3 plak.. teringin nak cari novel dia je.. puas hati kan.. tapi tu novel lama, nk kena pustaka negara kan. huhu.. apa2 pun lakonan Farid Kamil best.. hehe... suami ku sukakan ray band Farid Kamil tu, siap mencari kt uptown lagi.. haha... 

p/s: sesekali layan, filem romantik dengn en.somi, best kan.. hikhikhik

Catat Ulasan

6 Ulasan

  1. tgk kat satu blog ni citer ni..mula2 mcm bosan, terus tak tgk smpi habis..hehe

    BalasPadam
  2. sbnrnya, sy dah naik x faham jalan cerita ni sebenarnya.. masa mula2 keluar dulu tengok la.. fhm, then dia ada bersiri kt astro ria ke prima kalau x silap.. lepas tu terus blurr.. =.=

    BalasPadam
  3. bes ke? huhuhu arituh tgk istanbul aku datang, tak minat la. sayang je shooting ke istanbul tp jalan citer camtu. bukan apa, istanbul kan penuh dengan sejarah2 islam..huhuhu

    BalasPadam
  4. dah tengok dah . boleylaa jalan crita dia :)

    BalasPadam
  5. sama la harap youtube..baru tgk minggu lepas.. ^__^

    BalasPadam

Kata-katamu, inspirasi blog ku...
Syukran Jazilan, atas bicara indah anda...
Terima kasih, lain kali komen lagi ea... ^_^